28 / 10 / 2024

Antalya'da kiracılardan fahiş kira tepkisi: 2 milyon TL'lik kiralar 8-10 milyon TL yapılmak isteniyor! 

Antalya'da kiracılardan fahiş kira tepkisi: 2 milyon TL'lik kiralar 8-10 milyon TL yapılmak isteniyor! 

Antalya Konyaaltı Sahili'nde bulunan işletme sahipleri, yönetim tarafından kendilerine sunulan fahiş kira bedellerine tepki göstermek için basın açıklaması gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar...




Antalya'nın Konyaaltı sahilinde yer alan işletmelerin sahipleri, yönetim tarafından kendilerine sunulan yüksek kira artış oranına tepki göstermek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Konyaaltı Sahili'nde yer alan işletmelerin sahipleri, yüksek kira artış oranları sebebiyle sahil meydanında toplandı ve açıklamalarda bulundu. Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; kira artış oranını protesto eden işletme sahipleri, basın açıklamasını 2 şezlong ve 1 şemsiye önünde yaptı. Basın açıklamasının yapılacağı alanda polis ekipleri tarafından da geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Antalya da kiracılardan fahiş kira tepkisi: 2 milyon TL lik kiralar 8-10 milyon TL yapılmak isteniyor! 

8-10 MİLYON LİRA KİRA İSTENİYOR 

Konyaaltı sahildeki işletmeciler adına açıklamalarda bulunan Avukat Abdullah İlkkahraman, "Yönetimin dile getirdiği problem, fazla kullanım alanları ve kötü işletmeler değil. İstedikleri fahiş kira yükselişleri. Mevcutta 2 milyon TL kira veren işletmelerden 8-10 milyon TL arası kira bedelleri isteniyor. Yönetim tarafından istenen kira bedelleri kabul edilseydi, halkımız yine düşünülmeyecekti. Yönetimin ileri sürdüğü 'para kaybetmeye hazırız' demeçleri gerçek ise biz de uygun fiyatlarla hizmet sunmak için hazırız" ifadelerine yer verdi. 

İşletmelerin kira bedelini ödemediği takdirde tahliye edileceğine dikkat çeken Avukat İlkkahraman, haklı olarak şikayete konu olan fahiş bedellerin sebebi yönetim tarafından kendilerine ödenmek zorunda bırakılan çok yüksek kiralar ve aidatlar olduğunun altını çizdi. 

İlkkahraman, söz konusu açıklamasında "Söz konusu istenen kiralara ilave şekilde her bir işletmeden alınan aylık 100 bin lirayı geçen aidatlardır. Yönetimin bizi satmakla zorunlu bıraktığı yiyecek ve içeceklerden aldığı milyonları aşan sponsorluk gelirlerini bile gündeme taşımadık. Son 2-3 aydır her bir işletmeyi tek tek görüşmeye çağırarak ya istenen fahiş kira bedelleri ile yeni sözleşme yapılacağı ya da kiralama döneminde elimizden alınan tarihsiz tahliye taahhütnamesinin uygulamaya konarak kamuoyunda farklı haber yapılarak tahliye edileceğimizi tarafımıza bildirdiler" diye konuştu. 

Antalya da kiracılardan fahiş kira tepkisi: 2 milyon TL lik kiralar 8-10 milyon TL yapılmak isteniyor! 

İşletmeci Abdullah Demir de konu ile ilgili konuştu ve kira bedellerinde indirim yapılmasını talep etti. 

Fiyatları indirirlerse kendilerinin de menüde halka indirim yapacaklarını aktaran Demmir, "Halk ister istemez bize tepki gösteriyor. Artış yapmadıkları takdirde biz de halka yüzde 50 indirim uygulayacağız" ifadelerini kullandı. 

İşletme sahipleri basın açıklamasından sonra bölgeden ayrıldı. 

16 bin kırsal mahalle 2026'da emlak vergisiyle tanışacak! İstanbul ve Kocaeli’deki bazı köyler de düzenleme kapsamında!

Uzmanı arsa yatırımında voleyi vurmak isteyenler için yol haritasını açıkladı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan  Adana  uyarısı: 5-6 büyüklüğünde depremler sürecek!


 


Geri Dön