Yeni Şirketler

Antalya'da özel hastane ve AVM için satılık arsalar!

Antalya'da özel hastane ve alışveriş merkezi yapımına uygun satılık hazine arsaları bulunuyor...

İşte, konuyla ilgili yapılan açıklama;

İlimiz, kara, deniz ve hava yolları ile iç ve dış pazarlarla bağlantılı olması, kıyısı, iklimi, ekolojik durumu, verimli toprakları, doğal ve tarihi özelliklerinin yanı sıra yatırımcılarımızın da katkılarıyla her geçen gün gelişimini artırarak sadece Ülkemizde değil Dünya üzerinde de önemli bir turizm, tarım ve ticaret merkezi haline gelmektedir.

Ülke ekonomisinde her geçen gün önemini artırarak, markalaşma yolunda da önemli adımlar atan ilimizde,  95. 936  parsel de 7 milyon 620 bin  m2 yüzölçüme sahip Hazine arazileri bulunmaktadır. İlimiz yüzölçümünün 20.732 km olduğu göz önüne alındığında İlimizin yüzölçümünün 1/3 ünün tapuda Hazine adına tescilli olduğu görülmektedir. İlimizde Devletin Hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerleri de eklediğimizde İlimiz yüzölçümünün yaklaşık % 55' i Hazine taşınmazıdır.

Bilindiği gibi bir ekonominin ilerleyebilmesinin en önemli şartı, eldeki imkânların en iyi şekilde kullanılması ile sağlanır. hazine arazilerinin çokluğu ise, bir bakıma ölü sermaye anlamına gelmektedir. Bu nedenle,  Defterdarlığımızca atıl vaziyette bekleyen Hazine arazileri ekonomiye kazandırılarak, Antalya'mızın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla belirli periyotlar dahilinde yaptığımız ihalelere, Mayıs ayı içinde de devam edilmektedir.

Bu çerçevede, 17 Mayıs 2010 Pazartesi günü  toplam 44.435 m2 büyüklüğünde, 10.732.206,00 TL değerinde özellikleri aşağıda açıklanacak olan, 6 adet Hazine parseli, Antalya Defterdarlığı ihale salonunda yapılacak ihalelerle açık teklif usulü ile satışa çıkarılacaktır.

Yeşilbayır Mahallesinde Alışveriş Merkezi  ve Özel Hastane Yapımına Uygun Satılık Hazine Arsaları….

Döşemealtı İlçesi, Yeşilbayır Mahallesinde, bulunan mülkiyeti Hazineye ait 23 bin 344 metrekare yüzölçümündeki 545 ada 2 parsel numaralı arsa, 6 milyon 300 bin TL bedel üzerinden ihalede satışa çıkarılacaktır. Söz konusu arsa, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Döşemealtı Belediyesi mücavir alan sınırları içinde kalıp, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında, ticari alan olarak ayrılmıştır. Planda yüzde 60 emsal üzerinden 3 kata kadar inşaat müsaadesi olan arsaya, taşınmazın özelliklerine göre üzerinde büyük alışveriş merkezi, süpermarket, çarşı merkezi ve benzeri amaçlarda ticari faaliyet gösterilmesine uygun rasyonel yatırımlar yapılabilir.

Bunun yanında, aynı mevkide, yukarıda belirtilen taşınmazın bitişiğinde, 19 bin 519 metrekare büyüklüğündeki, 545 ada 3 parsel numaralı arsa, 4 milyon 200 bin TL tahmini bedel üzerinden açık teklif usulü ile ihalede satışa çıkarılacaktır. Söz konusu taşınmaz imar planında, özel sağlık tesis alanı olarak ayrılmış olup, plan notlarına göre parselde, yüzde 60 emsal üzerinden 3 kata kadar inşaat yapılabilecektir. Taşınmaz, gerek planda ayrıldığı amaç, gerekse fiziki durumu göz önüne alınarak özel hastane, huzurevi, rehabilitasyon merkezi gibi sağlık hizmetlerine dönük yatırım yapımına uygundur.
 
Yeşilbayır mahallesinde bulunan 545 ada 2 ve 3 parsel numaralı taşınmazların her ikisi de, düz bir arazi yapısına sahip olup, arsalara toplu ulaşım araçlarıyla da rahatlıkla gidilebileceği gibi parsellerde elektrik, su ve kanalizasyon v.b alt yapı hizmetlerinden de yararlanabilmektedir.

Sütçüler, Keşirler ve Güzeloba Mahallerinde Konut Yapımına Uygun Satılık Arsalar..

Yine aynı ihalede, Kepez İlçesi Sütçüler Mahallesi ile Muratpaşa Mahallesi Keşirler ve Güzeloba Mahallelerinde bulunan, toplam 1.572 m2 büyüklüğünde 232.206,00 TL değerinde 4 adet arsa satışa çıkarılacak olup, taşınmazların tamamı planda konut alanı olarak ayrılmıştır.

Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az ¼ ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkânı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak Antalya Defterdarlığı (Doğu ve Batı Antalya Emlak Müdürlükleri) ve Manavgat, Malmüdürlüğünden ayrıntılı bilgi alabilirler.

 Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hidayet MAT 
Antalya Defterdarı

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Antalya gelişsin diye arsaları satışa çıkarıldı

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, şehir yüzölçümünün üçte birinin Hazine adına tapulu olduğunu belirterek, “Arazileri ekonomiye kazandırmak ve gelişebilmek için bunların bir kısmını satışa çıkarıyoruz” dedi

Bu yöndeki adımlardan biri olarak 17 Mayıs 2010'da gerçekleştirecekleri arsa satışına dikkat çeken Mat, pazartesi günü 44 bin 435 metrekare büyüklüğünde, 10 milyon 732 bin TL değerinde altı Hazine parselini satacaklarını açıkladı. Mat, bu arsaların Döşemealtı, Sütçüler, Keşirler, Güzeloba ve Yüksekalan'da olduğunu söyledi. Şehirde özellikle Döşemealtı Yeşilbayır'da bulunan 23 bin 244 metrekarelik ve içinde AVM ile hastane projelerinin geliştirilebileceği arsanın dikkat çektiğini belirten Mat, arsa için belirlenen tahmini bedelin 6 milyon 300 bin TL olduğunu ifade etti.

Satışa çıkarılanlar arasında bir diğer dikkat çekici arsa olarakYüksekalan Mahallesi'ndeki 16 bin 588 metrekare büyüklükteki ticaret alanı arsasını gösteren Mat, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait bu arsa için  42 milyon TL tahmini bedel ve 1 milyon 260 bin TL'de geçici teminat belirlendiğini açıkladı. Mat, ayrıca Sütçüler, Keşirler ve Güzeloba mahallelerinde konut yapımına uygun toplam 1.572 metrekare büyüklüğündeki 232 bin 206 TL'lik  dört arsayı da satışa çıkaracaklarını belirtti.
Hüseyin Belibağlı