Yeni Şirketler

Antalya'da satılık ve kiralık hazine arsa ve arazileri!

Antalya'daki hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması için yapılan ihalelere 2010 yılında da devam ediliyor

Antalya'da bulunan atıl vaziyetteki hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması için, belirli periyotlar dahilinde yapılan ihalelere 2010 yılında da devam ediliyor. Bu çerçevede Yeşilbayır ve Zeytinköy Mahallelerinde bulunan 43.646 m2 büyüklüğünde 10.738.000,00 TL değerinde 4 adet Hazine taşınmazı 20 Ocak 2010 Çarşamba günü açık ihale usulü ile  Defterdarlık ihale salonunda satış ihaleleri yapılacaktır. 

Hazineden Yeşilbayır'da Özel Hastane Yapımına Uygun Satılık Hazine Arsası.. 

İhalede satışa çıkarılacak taşınmazlardan, Yeşilbayır Mahallesi sınırları içinde 19.519 m2 yüzölçüme sahip 545 ada 3 parsel numaralı taşınmazın 4.2000.000,00 (Dörtmilyonikiyüzbin.-) TL tahmini bedel üzerinden satış ihalesi yapılacaktır. Taşınmazın tamamı imar planında özel sağlık tesis alanı olarak ayrılmıştır.

Yeşilbayır Mahallesinde Alışveriş Merkezi veya İş Merkezi Yapımına Uygun Satılık Hazine Arsası…

Yine aynı ihalede Yeşilbayır Mahallesinde bulunan 23.344 metrekare büyüklüğündeki  545 ada 3 parsel numaralı taşınmaz 6.300.000,00 TL değer üzerinden açık ihale usulü ile satışa çıkarılacaktır. Taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Ticari Alan olarak ayrılmıştır.

Zeytinköy Mahallesinde Konut Yapımına Uygun Arsalar...

Ayrıca, Zeytinköy Mahallesinde bulunan 492.000,00 TL değerinde 783 metrekare yüzölçüme sahip 2 adet taşınmaz mal imar planında konut alanı olarak ayrılmıştır.

Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az ¼ ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.

1/2 Solak Köyünde Kiralık Tarım Arazisi...

Satılacak parsellerin dışında Solak Köyünde bulunan 9.750 metrekare yüzölçüme sahip   2 adet taşınmaz toplam 4.500,00 TL yıllık kira bedeli üzerinden, 5 yıl süre ile meyve bahçesi olarak kullanılmak üzere kiraya verilecektir. İlk yıl kira bedeli ihale bedeli olup, takip eden yıllar kira bedelleri ise bir önceki yıl kira bedelinin ÜFE oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir. Kira bedellerinden ayrıca KDV alınmayacaktır. Kiracı tarafından talep edilmesi halinde, ilk yıl için kira bedelinin dörtte biri sözleşmenin düzenlenmesinden önce, kalanı üçer aylık dönemler halinde üç eşit taksitte, müteakip yıllar kira bedelleri ise, üçer aylık dönemler halinde dört eşit taksitle ödenebilir.

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında detaylı bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak  Antalya Defterdarlığı Doğu ve Batı Antalya Emlak Müdürlüklerinden ayrıntılı bilgi alabilirler.