05 / 05 / 2024

Antalya'da satış memurluğundan 3 milyon TL'ye satılık 2 bina!

Antalya'da satış memurluğundan 3 milyon TL'ye satılık 2 bina!

Finike Satış Memurluğu Antalya'nın Finike ilçesinde yer alan üzerinde 2 adet bina bulunan arsayı 3 milyon 16 bin TL'ye satışa çıkardı. Arsanın toplam alanı 1771 metrekare.



Antalya'nın Finike ilçesinde, üzerinde 2 adet bina bulunan 1771 metrekare alana sahip arsa Finike Satış Memurluğu tarafından satışa çıkarıldı. Arsanın toplam bedeli 3 milyon 16 bin TL.


İhalesi, 4 Şubat 2015 günü 10.00 ile 10.10 arası Finike Hükümet Binası İcra Dairesi Kapı Önü kat 2'de açık artırma suretiyle yapılacaktır.


İhale ilanı:


T.C. 

FİNİKE (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2011/2 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Antalya İl, Finike İlçe, 188 Ada No, 14 Parsel No, YENİMAHALLE / GEREN Mahalle/Mevkii, 1771 m2 parsel tapuda arsa vasfındadır. Taşınmaz içerisinde 2 adet kısmen tamamlanmış blok tarzı yapı bulunmaktadır. Parselin arka kuzey taraftaki kısmı boştur. Parselin güney kenarı; Finike İlçesi Şerbetçi Bulvarına cephe( Antalya yolu) dir. Oldukça rantabl ve ticaretin yoğun olduğu bölgedir. Parsel içinde bulunan yapılara ait Finike Belediyesinde 12/11/1997 tarihli yapı ruhsatı bulunmaktadır. Ruhsatın geçerlilik süresi olan 5 yıl tamamlanmış olup; 12/11/2002 tarihi itibariyle yapılar ruhsatsız duruma düşmüştür.


A blok mahalinde; bodrum+zemin+4 normal kat+çatı katı kaba inşaatı tamamlanmış ve bodrum ve zemin kattaki dükkanlar kullanılır haldedir. Projesinde bodrum kat 408 m2, zemin kat 310 m2, normal mesken katlarındaki kat alanı bürüt 320 m2 dir. Ayrıca katlarda 1. kat batı dairesi tamamen bitmiş ve kullanılır mhp ilçe başkanlığı olarak kullanım halindedir. Sağ taraf ise kaba inşaat halindedir. 2. kat batı ve doğu kısımdaki daire bitirilmiş ve oturulur haldedir. 3. kat doğu ve batı daireler bitmiş ve oturulur haldedir. 4. kat doğu taraftaki daire sıvası yapılmış halde, batı taraftaki daire büyük oranda bitmiş haldedir. Çatı katınım doğu kısmındaki daire tamamlanmış ve oturulur halde, batı kasmındaki dairenin ise sıvası yapılmıştır.


B blok; bodrum+zemin+2 kat kaba inşaatının tamamlandığı görülmüştür. Projesinde B blok bodrum kat 350 m2, zemin kat 325m2 ve normal mesken katları kat alanı bürüt 320 m2 dir. Bodrum katı ve zemin katı tamamlanmıştır. Bodrum katında da yol kot farkından dolayı ticari dükkan mevcuttur. Dükkan proje harici batı ve kuzey yönde PVC ile genişletilmiştir. Bu genişletilen bölümler sökülebilir menkul niteliktedir.

C blok mahallinde bulunmamakta olup alanı boş arsa olarak gözükmektedir. Bölgede benzer boş arazi

kalmadığından ve rantabl durumda olduğundan taşınmazın arsa değeri artmıştır. Projede gözükmekte olan 3

bloktan C blok hiç başlanmamıştır.


imar Durumu : Dosyasından görülebilir


Kıymeti :3.016.403,23 TL


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler : Dosyasından görülebilir


1. Satış Günü : 04/02/2015 günü 10:00 - 10:10 arası


Satış Yeri : FİNİKE HÜKÜMET BİNASI İCRA DAİRESİ KAPI ÖNÜ K: 2


Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ençok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/2 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.30/12/2014

(İİK m. 126)_

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


İhale doyası için tıklayın



Geri Dön