27 / 04 / 2024

Antalya'da ulaşım 10 yıllığına Ulaşım A.Ş'ye devredildi!

Antalya'da ulaşım 10 yıllığına Ulaşım A.Ş'ye devredildi!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin devam oturumunda alınan kararla Antalya'da ulaşım 10 yıllığına Ulaşım A.Ş'ye devredildi. Mecliste Şarampol caddesinin trafiğe kapatılması da ele alındı.



Büyükşehir Belediye Meclisi'nin devam oturumunda alınan kararla Antalya'da ulaşım 10 yıllığına Ulaşım A.Ş'ye devredildi. Mecliste Şarampol caddesinin trafiğe kapatılması da ele alındı.


Antalya'da toplu ulaşım sil baştan değişiyor. Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın döneminde toplu taşımada elektronik ücret toplama sisteminin işletim hakkını alan A-Kent firmasına belediyenin talebi üzerine kayyum atanmasının ardından, yeni bir sistemin hayata geçmesine yönelik adımlar Temmuz ayı meclis toplantısı devam oturumunda atıldı.

 

ULAŞIM A.Ş'YE DEVREDİLDİ

 

Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde akıllı kart teknolojisiyle elektronik ücret toplama ve araç takip otomasyon sisteminin 10 yıl süreyle Antalya Ulaşım A.Ş'ye verilmesi, CHP ve MHP grubunun ret oylarına karşın, AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi. Ulaşım A.Ş. daha önce de merkez dışında kalan 14 ilçede toplu ulaşımda işletme yetkisini almıştı. Menderes Türel, Akaydın'ın toplu taşıma ihalesi nedeniyle ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla ağır cezada yargılandığını hatırlatarak, "Hukuken olmayan sözleşmenin fiilen de sonlandırılmasını bir yılın sonunda tamamladık" diye konuştu. Tazminat gibi bir sürecin olmaması için her türlü tedbiri aldıklarının altını çizen Türel, "Tasfiye sürecinin, firma ile karşılıklı görüşme ile ve mutabakatla gerçekleşmesi için çalışılıyor" dedi.

 

ŞARAMPOL'DE YENİLİĞE CHP'DEN RET

 

Meclis toplantısında, Şarampol Caddesi'nde yeni bir yapılanmanın da önü açıldı. Şarampol Caddesi ya tamamen trafiğe kapanacak, ya da kontrollü trafiğe açılacak. Trafik yükü ise Şarampol Caddesi'nin paralelinde yer alan Eski Şarampol Caddesi ve bu caddenin devamı niteliğindeki 90'ıncı, 620'nci ve 567'nci sokakta yapılacak düzenlemelerle karşılanacak. Menderes Türel, Şarampol Caddesi'nin geleceğiyle ilgili kararı referanduma giderek halkın vereceğini ifade ederek, "Güzel bir proje çıkacak. Caddede ticari hareketin artmasını hedefliyoruz" dedi.

 

ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

 

Altın Portakal'ın bütçesiyle ilgili haberlere de cevap veren Türel, "40 milyonluk bir bütçe söz konusu değildir. Hayal ürünü. Geçmişte yapılan festivallerle kıyaslanınca daha düşük bir bütçeyle yapılacağı belli. Aynı tarz siyaseti sürdürüyorlar. Yalan beyanlara devam ediyorlar. 30 Mart'ta cevaplarını aldılar. Ama akıllanmamışlar. Allah'a havale ediyorum. Antalya'nın 50 senenin üzerinde geçmişi olan festivali çok daha yüksek itibara sahip olarak, daha güçlenerek yoluna devam edecektir" dedi.

 


Antalya İleri


Geri Dön