27 / 04 / 2024

Antalya'daki Gençlik Mahallesi'ne müteahhitler neden akın ediyor?

Antalya'daki Gençlik Mahallesi'ne müteahhitler neden akın ediyor?

Antalya'nın en gözde caddelerinden olan Işıklar, son dönemde müteahhitlerin istilasına uğradı. Gençlik Mahallesi Muhtarı Ömer Kaya, mahallelerindeki eski binaların müteahhitlere verilerek kentsel dönüşüm olamayacağını vurguladı.



Bunun kentsel dönüşüm olmadığını belirten Muhtar Kaya, "Kentsel dönüşüm ada bazında, her türlü imar ihtiyaçları çizilerek yapılır. Burada tam tersi durum söz konusu. Son günlerde müteahhitler mahalleye akın etmiş durumda. Mahalle rantta kurban edilmemeli" dedi. Kentin en eski mahallelerinden olduklarını belirten Muhtar Kaya, binaların tamamının 30 yaşın üstünde olduğunu açıkladı. Bu nedenle Gençlik Mahallesi ve Işıklar Caddesinde hiçbir binanın deprem testini geçemediğini belirten Kaya, "Gençlik Mahallesinde 500 bina var. 400'ü yıkılıp yeniden yapılmayı bekliyor. Bu nedenle müteahhitler mahallemize akın ediyor. Eski binaların kat malikleri ile anlaşıp daha fazla kat izni alıp binayı yeniliyorlar" dedi. 


YENİ PLAN YAPILMALI 

Mahallenin ranta kurban edilmemesi gerektiğini ve kesinlikle kentsel dönüşüm olması gerektiğine vurgu yapan Kaya, "Kentsel dönüşüm olursa yeniden imar planı yapılır. Mahalle içinde yeşil alanlar, spor alanları, parklar ve her türlü soysal etkinliğin yer aldığı çağdaş bölgeler oluşturulur. Yaşanabilir bir yer olur. Çocukların, insanların nefes alabileceği alanlar oluşur" açıklamasını yaptı. 


RANTA KURBAN OLUYOR 

Müteahhitlerin bina sahipleri ile tek tek görüşüp anlaşma yapmaya başladığını en son bir müteahhidin Karayolları Apartmanı sakinleri ile binayı yıkıp yenisini yapmak için anlaştığını açıklayan Kaya, "Bu binanın eski hali 4 katlı idi. Belediye buraya şimdi 8 kat veriyor. Bu müteahhidin işine geliyor. Günlerdir evlerin arasında kepçe çalışıyor. Ortalık toz duman" dedi. 


BİNALAR ÇATLIYOR 

Ömer Kaya, mahallelerinde evlerin yaşlı ve yorgun olması nedeniyle her gün evlerde çatlaklar ve camlarda kırıklar oluştuğunu da söyledi. Bazı binaların yıkılmak üzere olduğunu da belirten Kaya, "Bir bina güçlendirildi. Ancak bu kez ciddi alan kaybı yaşandı. Çare kentsel dönüşüm" diye konuştu. 



Sabah Akdeniz


Geri Dön