Yeni Şirketler

Antalya'daki hazine arazilerine alıcı çıkmadı

Maliye Bakanlığı tarafından Antalya'da özel hastane ile alışveriş merkezi ve ticaret merkezi yapmaya uygun Hazine arazilerine alıcı çıkmadı

Antalya'nın yeni yerleşim alanı olarak kabul edilen Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır mevkisinde, imar planında özel hastane olarak ayrılan 19 bin 519 metre kare büyüklüğündeki Hazine arazisi ile alış veriş merkezi yapmaya uygun 23 bin 344 bin metre karelik Hazine arazisi Antalya Defterdarlığı'nca satışa çıkarıldı.

Defterdarlık'ta ayrı ayrı yapılan ihalede, 6 milyon 300 bin TL muhammen bedelle açık artırma usulüyle satışa çıkarılan alışveriş merkezi kurmaya uygun arsayla 4 milyon 200 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılan sağlık merkezi yapmaya uygun arazinin ihalesine katılan olmadı.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alıcısı çıkmayan Hazine arazilerinin mart veya nisan aylarında yeniden ihaleye çıkarılacağını söyledi. Mat, ikinci ihalede arazilerin fiyatında indirim olmayacağını bildirdi.

Mat, şöyle konuştu:
"Arazilerin satış fiyatları 6 ay için geçerli. Bugüne kadar yaptığımız satışlarda hiç fiyat indirimi olmadı. Defterdarlığın yaptığı satışları bazıları 'hacizli satış' gibi algılıyor. Hacizli satışlarda yüzde 40 gibi indirimler
oluyor. Oysa biz hacizli satış yapmıyoruz. Satışlarımız tamamen 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'na göre yürütülmektedir. Alıcısı çıkmayan ticaret merkezi, alışveriş merkezi yapmaya uygun alan ile sağlık merkezi ve özel hastane yapmaya uygun Hazine arazilerini ikinci kez satışa çıkaracağız. Satışa çıkarılan arazilerin bulunduğu bölgede iki üniversite kurulacak. O bölgede lüks villalar ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi de yer alıyor. Gelişmeye çok müsait bir alan. Antalya, bu bölgeye kayıyor."

Bazı uluslararası şirketlerin Antalya'da yatırım yapmak için arazi aradığını ve kendilerine arazi için başvurduklarını anımsatan Mat, geçen yıl Antalya ve ilçelerinde Hazine arazileri satışından 27 milyon lira gelir elde edildiğini sözlerine ekledi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Antalya'daki arazilere müşteri bulunamadı
Hazine'nin Antalya'da hastane, alışveriş ve ticaret merkezi yapmaya uygun arazilerine alıcı çıkmadı. İhale, Mart veya Nisan aylarında tekrarlanacak

Hazine'nin Antalya'daki özel hastane,  alışveriş ve ticaret merkezi yapmaya uygun 2 arazisine  alıcı çıkmadı. Araziler, Antalya'nın yeni yerleşim alanı olarak kabul edilen Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır mevkisinde bulunuyor. İmar planında özel hastane olarak ayrılan arazinin büyüklüğü 19 bin 519 metrekare. Alışverişve ticaret merkezi yapmaya uygun arazi ise 23 bin 344 bin metrekare büyüklüğünde.  Arazilerin ihalesi, 20 Ocak'ta Antalya Defterdarlığı'nca gerçekleştirilmişti.
Defterdarlık, her iki arsa için de ayrı ayrı ihale gerçekleştirdi. Hastane yapmaya uygun olarak tanımlanan araziye biçilen muhammen bedel 6 milyon 300 bin TL olurken,  alışveriş merkezi kurmaya uygun arsa için bu değer, 4 milyon 200 bin TL olarak belirlendi.

`İkinci ihalede indirim olmayacak'
Antalya Defterdarı Hidayet Mat, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Mart veya Nisan aylarında yeniden ihaleye çıkacaklarını söyledi. İkinci ihalede arazilerin fiyatında indirim olmayacağını bildiren  Mat, şöyle konuştu: "Arazilerin satış fiyatları 6 ay için geçerli. Bugüne kadar yaptığımız satışlarda hiç fiyat indirimi olmadı. Defterdarlığın yaptığı satışların bazıları `hacizli satış' gibi algılanıyor. Hacizli satışlarda yüzde 40 gibi indirimler oluyor. Oysa biz hacizli satış yapmıyoruz. Satışlarımız tamamen 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'na göre yürütülüyor. Satışa çıkarılan arazilerin bulunduğu bölgede iki üniversite kurulacak. O bölgede lüks villalar ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi de yer alıyor. Gelişmeye çok müsait bir alan. Antalya, bu bölgeye kayıyor."
Bazı uluslararası şirketlerin Antalya'da yatırım yapmak için arazi aradığını ve kendilerine arazi için başvurduklarını anımsatan Mat, geçen yıl Antalya ve ilçelerinde Hazine arazileri satışından 27 milyon lira gelir elde edildiğini sözlerine ekledi.
Milliyet