28 / 04 / 2024

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.



Kasım ayında toplanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, kentin Aksu ve Kaş ilçelerinde tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifleri oybirliği ile onay verdi.

Büyükşehir Başkanvekili Mithat Aras imzasıyla 9 Kasım 2023 tarihinde paylaşılan meclis gündeminin beşinci maddesinde, Antalya’nın tarım üssü Aksu’nun Atatürk Mahallesi’nde yer alan 177 bin metrekarelik tarlanın Gelişme Konut Alanı’na dönüştürülmesi teklifi oy birliği ile kabul edildiği belirtildi.

İfadelerin devamında ise, "6 Kasım 2023 tarihinde toplanan ve 9 üyeden 7’sinin imzasıyla kabul edilen İmar ve Bayındırlık Komisyon raporunda “Aksu Belediyesi sınırları içerisinde, Atatürk Mahallesi 14121 ada 1 parselin “Tarım Alanı’ndan” “Gelişme Konut Alanı’na” dönüştürülmesine dair hazırlanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği Komisyonumuzca incelenmiş, uygun olduğu görüşüne varılmıştır. Komisyon Raporu imza altına alınarak Meclisin takdirine sunulmuştur." denildi.

Antalya daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

AKSU OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

6 komisyon üyesi ve İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Mithat Aras'ın uygun gördüğü plan değişikliği için 2021 senesindeki kurum görüşleri ise oldukça dikkat çekiciydi. Buna göre Aksu’da bulunan tarla, sadece tarımsal açısından değil su kaynakları açısından önemli. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT Genel Müdürlüğü’nün verdiği kurum görüşünde söz konusu tarlanın Antalya Duraliler Kaynağıİçme Suyu Kuyular: Koruma Alanı İlanı’nda verilen I.Derece Koruma Alanı içinde olduğunu belirtmişti. Ama maddenin oybirliği ile geçmesi dikkat çekti. 

KAŞ DA MECLİS’TEN ONAY ALDI 

AkdenizGerçek'te yer alan habere göre, Gündemin 11. Maddesinde Kaş, Ağullu Mahallesi 195 ada 7 ve 8 parsellerin tarım alanından turizm alanına dönüştürülmesi için sunulan plan teklifi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından tıpkı Aksu gibi uygun görülürken, 1/25000’lik Nazım İmar Planı değişikliğinde doğal değerler korunarak, koruma kullanma dengesi gözetilerek ekolojik yapı ile bütünleşik kırsal turizm tesislerinin bulunabileceğinin bir eko turizm imar planı da meclisin onayından geçti.

1/100000’lik Çevre Düzeni Planı’nda tarım alanında kalan yaklaşık 23 bin metrekarelik 195 ada 7 ve 8 parsellerdeki tarla için İmar ve Bayındırlık Komisyonu 6 Kasım 2023 tarihli toplantısında yine 9 üyeden 7’sinin imzasıyla olur verirken, meclis kararı onadı.

Yalova Belediyesi tarihinin en büyük konut projesi için düğmeye bastı! 46 dönümlük arsaya en az 700 adet konut!

Tarım Kredi gübre indirimini resmen uzattı: Çiftçilere 400 TL indirimli gübre satışında son gün 17 Kasım!


Geri Dön