Kent Haberleri

Antalyalı hayırseverler okul yaptırıyor!

Antalya'da riskli yapı olarak ilan edilmesi nedeniyle yıkılan 14 okulun yeniden yapılması için çalışmalar başladı. Kentteki hayırseverler 328 dersliğin yarısının inşaatını üstlendi. 

Antalyalı hayırseverler kent genelinde okul inşaatı için kolları sıvadı. Sabah'tan Furkan Yazıcı'nın haberine göre; İl genelinde depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılan 14 okul yeniden inşa edilecek. 

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 6 okulun ihalesi tamamlanırken diğer okullarda sürecin devam ettiği aktarıldı. Yıkılan okulların yerine yapılacak 328 dersliğin yarısının inşaatını hayırseverler üstlendi. 

İHALELERİ YAPILDI 

Geçen sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda deprem tetkikleri yapıldı. 14 okulun depreme dayanıksız olduğu saptandı. Hızlıca yıkım işlemine geçildi. 20 bloktaki yıkım işlemi kimi okullarda sadece bir bloğun, bazı okulların ise tamamen yıkılmasıyla tamamlandı. Ardından ise ihale süreçleri başladı.

6 OKULDA İNŞAAT BAŞLIYOR 

Şimdiye kadar Kepez Göçerler İlkokulu, Döşemealtı Yeniköy İlkokulu, Kemer Göynük İlkokulu, Serik Tekeli İlkokulu, Manavgat Çağlayan İlkokulu ve Muratpaşa Hacı Hafız Saygan İlkokulları'nın ihalesi tamamlandı. Bu okullarda inşaatın kısa sürede başlayacağı öğrenildi. Kalan 8 okul için ihale süreci devam ediyor.

HAYIRSEVERLER DEVREDE 

Yıkım işleminin bitiği Haziran ayından günümüze kadar Antalya Valiliği ile 6 hayırsever arasında protokol imzalandı. Türkiye'de hayırseverlerin okul yapımında ilk sırada yer alan Antalya'da deprem riski nedeniyle yıkılan 264 derslik yerine yapılacak 328 dersliğin yarısı daha şimdiden karşılandı. Hayırseverlerin yapacağı derslikler yıkılan okulların yerine yapılmayacak olsa da derslik ihtiyacı karşılanacak. Yapılan protokollerde Korkuteli ilçesine 8 ilkokul dersliği, Finike ilçesine 12 derslik özel eğitim uygulama okulu ve 12 derslik anaokulu olmak üzere toplam 24d derslik, Konyaaltı ilçesine 32 derslikli ortaokul, Kepez ilçesine 20 derslikli ilkokul, Döşemealtı ilçesinde 16 derslikli özel eğitim meslek okulu ve Serik ilçesine 24 derslikli ekolojik ortaokul yapılacak. Böylece hayırseverlerin toplamda 137 derslik katkı sağlandı. 

İŞTE ANTALYA'DA YIKILAN OKULLAR 

Kemer Göynük Ortaokulu A ve B blok, Kepez Yenimahalle Ortaokulu A ve B blok, Kepez Göçerler İlkokulu A blok, Konyaaltı Çakırlar İlkokulu B blok, Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi A ve B blok, Serik Tekeli Ortaokulu A, B ve C blok, Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Lisesi, Serik Orhan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Döşemealtı Yeniköy Ortaokulu, Finike İsmail Erol İlkokulu, Muratpaşa Bahaeddin Güney Kız Teknik Mesleki Lisesi A ve B blok, Muratpaşa Namık Kemal Ortaokulu B blok, Muratpaşa Hacı Hafize Hakkı Saygan İlkokulu, Korkuteli Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.