06 / 05 / 2024

Antalyalılar arazilerin kamulaşmasına karşı çıkıyor!

Antalyalılar arazilerin kamulaşmasına karşı çıkıyor!

 Antalya Havalimanının genişletileceği arazide kalan Yeşilköy ve Güzelbağ mahalleleri sakinleri, arazilerinin kamulaştırılmasına karşı çıkıyor...



Yaklaşık 50 kişilik bir grup, kamulaşma çalışmalarının durdurulması için AK Parti Antalya İl Başkanlığı önüne gelerek, yetkililerden yardım talebinde bulundu. Parti binasına toplu halde girmek isteyen mahalle sakinleri, kısa süreli izdihama neden oldu.
        
AK Parti Antalya İl Yönetim Kurulu üyesi Tülay Beşkonak Özçay ve Bilal Artan’la görüşen mahalleliler, kamulaştırma bedeli olarak teklif edilen rakamların komik olduğunu söyledi.
        
Mahalle sakinleri adına söz alan Burhan Dalkıran, kamulaştırmanın ertelenmesini istediklerini, bölgede yaşayan vatandaşların teklif edilen düşük miktarlar nedeniyle zor durumda kalacaklarını belirtti.
        
İbrahim Çelik de sera ve tarım arazilerinin bulunduğu arazilerin yeni bir pist yapılması amacıyla kamulaştırılmasına mahalle sakinlerinin olumlu bakmadığını ifade etti.
        
Vatandaşların buradan çıkartılması durumunda mağdur olacaklarını anlatan Çelik, "Üstelik kamulaştırma bedeli olarak teklif edilen miktarla, bırakın arsa almayı, ev bile yaptıramazsınız. Bunca kişi zor durumda" dedi.
        
AK Parti Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Artan, bölgedeki kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili Antalya milletvekillerinin sorunun çözülmesi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını ve Ulaştırma Bakanlığı ile yeniden yapılacak bir görüşmede vatandaşların mağdur edilmeden çalışmaların yapılmasını sağlayacaklarını kaydetti.
        
Devlet Demir Yolları Limanlar Hava Meydanları İnşaat Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce Antalya Havalimanının genişletilmesi planlanan arazideki Yeşilköy Mahallesi’ndeki kamulaştırma çalışmaları sırasında mahalle sakinleriyle görevliler arasında tartışma yaşanmış, çıkan arbedede bazı mahalle sakinleri yaralanmıştı.
A.A


Geri Dön