Sektörel

Antalya'ya yap-işlet-devret modeline göre marina yapılacak

Salih Okur, Antalya'nın marina ihtiyacının her geçen yıl arttığını belirtti

Antalya Ulaştırma Bölge Müdürü Salih Okur, Antalya'nın marina ihtiyacının her geçen yıl arttığını belirterek, yap-işlet-devret modeline göre marina yapacak kişi ve firmalara her zaman açık ve teknik destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Antalya Ulaştırma Bölge Müdürü Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya-Gazipaşa ilçeleri arası ve Demre'de dere ile denizin buluştuğu bölgede balıkçı barınağı ile geniş kapsamlı yat limanı projesi çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Alanya-Gazipaşa arasında 400 tekne kapasiteli 33 milyon TL keşif bedelli balıkçı barınağı projesinin imar planı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Okur, bunu 2011 yılı yatırım programına almak istediklerini kaydetti.

Demre Deresi'nin denizle birleştiği alanda da geniş kullanımlı, hem balıkçılık, hem de deniz turizmine hizmet edebilecek şekilde 400 tekne kapasiteli yat limanı projesinin imar çalışmalarının devam ettiğini anlatan Okur, bu projenin 17 milyon TL keşif bedelli olduğunu ve bunu da 2011 yılı yatırım programına almak için çalıştıklarını bildirdi.

Antalya'da balıkçılık sektörünün balıkçı barınağı konusunda sorun yaşadığına işaret eden Okur, yıllardır süren çabalar sonucu Sıçan Adası yakınlarında yapılması planlanan balıkçı barınağı projesinin son aşamaya
geldiğini belirtti. Bu konudaki imar planı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Okur, 400'ü denizde, 200'ü karada olmak üzere 600 tekneye hizmet verecek balıkçı barınağı projesinde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun yaptığı itirazın da düzeltildiğini kaydetti.

Kurulun talebi doğrultusunda düzeltilen projenin, 22 Şubatta yeniden görüşüleceğine vurgu yapan Okur, "Bu proje 33 milyon TL'ye mal olacak.

Antalya'ya yapılması gereken elzem bir yatırım. Antalya için bu yatırım çok gerekli" dedi.

-ALANYA YAT LİMANI-
Tamamlanma aşamasına gelen 290 yat bağlama kapasiteli Alanya Yat Limanı'nın altyapısının tamamlandığını, üst yapının da yüzde 80 seviyelerine ulaştığını anlatan Salih Okur, yat limanının da 1 Haziranda açılışa hazır hale getirileceğini kaydetti.

Alanya Yat Limanı Projesi'nin 5,3 milyon dolar bedelli olduğunu vurgulayan Okur, projeye bugüne kadar 3,6 milyon dolar harcandığını söyledi.

Okur, Alanya Yat Limanı'nın yap-işlet-devret modeline göre Altaş tarafından yapıldığını ve işletileceğini açıkladı.

Antalya'nın yat limanı ihtiyacının her geçen yıl daha da arttığını bildiren Ulaştırma Bölge Müdürü Okur, sözlerini şöyle tamamladı: "Yap-işlet-devret modeline göre marina yapacak firmalara ve kişilere her zaman açığız ve teknik destek vermeye hazırız. Derinlik ve ölçme işlerinde teknik destek verebiliriz. Zaman zaman yat limanı yapmak için yabancı yatırımcılar da geliyor. Ciddi yatırımcıya karşı kıyılarımız her zaman açık."
AA