09 / 05 / 2024

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 



Antalya'da ev kiraları ve konut fiyatlarındaki değişiklikleri bölgede faaliyet gösteren TÜKONFED Emlak Komisyonu Üyesi ve Gayrimenkul Uzmanı Kemal Akgül, yanıtladı.  Alınan bilgilere göre Antalya'nın konut ve kira bedelleri dışında yeni sorunu olduğuortaya çıktı.

EŞYASIZ KİRALIK EV BULUNAMIYOR

Ensonhaber'de yer alan habere göre; Akgül, Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatlarının 1,5 yıldır sabit kaldığını ancak yabancılar için eşyalı düzenlenen evlerin boşaltılması ile çok sayıda eşyalı evin kiralık olarak ilanda olduğunu belirtti. Gayrimenkul Uzmanı Akgül'e göre, Antalya'da eşyası olmayan boş ev bulmakta sorun yaşandığını söyledi. 

YABANCILARIN GİTMESİYLE ANTALYA KONUT PİYASASINDA NEŞER DEĞİŞTİ?

Akgül, Ensonhaber'in "Antalya'da konut piyasasında bir değişiklik görüyor musunuz, geçen seneye göre, konut fiyatlarında bir farklılık var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

''Şöyle anlatayım. Geçen senelerde biliyorsunuz özellikle Rusya-Ukrayna savaşlarının çıktığında Antalya'da çok ciddi bir fiyat patlaması olmuştu kiralamalarda ve satın almalarda. 2023’ün temmuz ayından itibaren kısıtlamalar getirildi yabancılara. İkamet konusunda bu kısıtlamalarla beraber ev fiyatlarında geriye düşüş olmadı ama bir sabitleme oldu diyebilirim.'' dedi. 

FİYATLAR DOLAR BAZINDA GERİLEDİ

Kiraların özellikle dolar bazında  olduğunu açıklayan Akgül şu örneği verdi:  ''Yani küçük bir 1+1 dairenin fiyatı neredeyse 1.000 dolara yaklaşmıştı. O zaman bu istenilen rakamlar sonra dolar bazında yaklaşık 500 dolara kadar düştü. Daha sonra Türk Lirası'yla 15-20 bin lira bandında kaldı.'' dedi. 

Antalya yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

YABANCILAR EŞYALI DAİRE TERCİH EDİYOR

Yabancılara çok fazla eşyalı kiralık daire verilidiğini söyleyen Akgül:'Yabancılar buraya geldiklerinde ev almak istemiyorlardı ve eşyalı daire tercih ediyorlardı. Buna göre de insanlar dairelerinin çoğunu eşyalı aldılar ve bu şekilde kiraya veriyorlardı. Yabancı talebi artınca bu sefer eşyalı kiralık daireler boş olmaya başladı.''ifadesini kullandı. 

EN BÜYÜK PROBLEM EŞYASIZ KİRALIK EV BULMAK

Akgül, şu an Antalya'da en büyük problem boş kiralık daire bulmak problemi olduğunu söyleyerek hep turistlere veya yabancılara göre hazırlanmış daireler olduğunu belirtti. 

FİYATLAR 1,5 YILDIR ARTMADI!

Akgül Antalaya'daki konur fiyatlarıyla ilgili olarak da  ''Fiyatlarda da yaklaşık bir buçuk yıldır artış olmadı. 'Düşme var mı?' diye sorarsanız şöyle anlatabilirim.

Dolar endeksi dediğiniz zaman evet bir düşüş söz konusu ama geçen yılın fiyatlarıyla bu yılın fiyatları neredeyse hem kiralamalarda hem de satın almalarda aynı. Birkaç tane rakamlar oluyor ama onun haricinde herhangi bir düşüş söz konusu değil. Stabil ama düşmedi.'' ifadelerini kullandı. 

Antalya'da 500 milyonluk villa vurgunu!

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Tatil için yazlık kiralamayı düşünenler dikkat! İşte bölge bölge yazlık kiraları!

Geri Dön