03 / 05 / 2024

Anthill Residence'ta Kat 54 yılbaşından önce açılacak!

Anthill Residence'ta Kat 54 yılbaşından önce açılacak!

Ünlü Q Jazz Bar'ın yaratıcısı Mehmet Ali Açılmış'ın işleteceği Kat 54 adlı kafe lounge bar yılbaşından önce Anthill'in 200 metredeki 54. katında hizmete girecek ve kentin en yüksek noktasındaki gece kulübü olacak



Anthill Residence'a havadan bakmak için tıklayın!Anthill Redisence'ı havadan izlemek için tıklayın!

İstanbul'un dünya çapında şöhrete ulaşan gece hayatına Ant Yapı da yatırım yaptı. Ant Yapı'nın ortakları, hizmet sektöründeki girişimleriyle adından söz ettirecek yeni markalar yaratmanın peşinde.

İşletme okuduktan sonra inşaat sektörüne Mesa'da adım atan, daha sonra Ant Yapı'nın kurucuları arasına giren Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, biraz projelerin etkisiyle, biraz da farklı şeyler denemenin heyecanıyla Antsu Gıda, İnşaat, Turizm adlı şirketi kurduklarını söylüyor. Ant Yapı'nın Bomonti'deki ikiz kuleleri Anthill'de Kat 54'ü açmaya hazırlandıklarını açıklayan Okay ile yeni öyküsünü konuştuk.

 

- Nasıl bir yer olacak Kat 54 Ne kadar yatırım yapacaksınız

Anthill'in 54'üncü katında hizmet verecek bir kafe lounge bar hazırlıyoruz. Yaklaşık 1 milyon dolarlık bir yatırım, inşallah yılbaşından önce açılacak. İstanbul'un en yüksek noktasındaki ilk panoramik kulüp burası olacak. Gündüzleri hem Anthill sakinlerine hem dışarıdan insanlara hizmet veren bir kafeyken, geceleri kulübe dönüşecek.

- Nasıl cesaret ettiniz Zor bir sektör olduğu söyleniyor...

Doğru. İşletme tarafında profesyonel bir isim var. Q Jazz Bar'ın işletmecisi Mehmet Ali Açılmış ile iş ortaklığı yapıyoruz. Turizm hizmet sektörü her bakımdan inşaattan çok farklı. Mesela inşaatta çalışanların transfer edilmesi etik bulunmaz, bağlılık vardır; ama bu sektörde çok kolay. Anthill'de böyle bir mekn gerekiyor ve biz yapmak istedik. Kat 54, A Blok'ta. B Blok'un altında da dünya mutfağı sunan restoranımız açıldı. Fırsat olursa, başka yerlerde de bu tip işler yapabiliriz. Ayrıca Alaçatı'daki otelimizde de belki bu tip bir yer olabilir.

Yurtdışından caz sanatçıları gelecek

Kat 54'ün özel bir yer olacağını ifade eden Mehmet Okay, canlı müzik geceleri de düzenleneceğini söylüyor. Okay, şöyle devam ediyor: "Caz, pop ve hatta fasıl da dahil değişik tarzlara büründüğümüz günler olacak. Yurtdışından ünlü müzisyenler de kimi zaman performanslarını sergileyecek. ABD'li caz sanatçıları da bunlar arasında, istanbul'un en iyi kulübünü yaratmak istiyoruz ama çok pahalı, aşırı lüks bir yer planlamadık."

İşi gül satarak öğrendi

Girişimcilik hikyesinin 15-16 yaşlarında Ankara'da başladığını anlatan Mehmet Okay, ilk işinin gül satmak olduğunu söylüyor. Okay, bu şekilde hayat felsefesinin oluştuğunu ve yolunu çizdiğini ifade ederek, o günleri şöyle anlatıyor:

Ankara'da henüz öğrenciyken arkadaşlarla aklımıza bir fikir geldi. Okul yolunda çok güzel bir bahçe vardı. Bir çeşit şehir parkı, içinde de onlarca çeşit ve renkte güller... Bir gün, çocuk aklıyla o gülleri güzelce kestik; okul yolunda satalım dedik. Mal çok güzel ama bizde yetenek yok; pazarlayamıyoruz. Bağıramıyoruz. Müşteri gelmiyor.

Derken bir kadının kendiliğinden dikkatini çekti, ilk satışı ona yaptık. O gelince başkaları da geldi ve tüm gülleri satıp çok iyi para kazandık. Tabii bir süre sonra bahçede güller bitti. Diğer çiçeklerden de satalım dedik. Ama 'Nasıl olsa satıyoruz' , diye yeteri kadar özenmedik. Tek bir çiçek bile satılmadı. Hiçbir zaman işini boşlamamak, hep yenilenmek gerektiğini çok erken öğrendim. Bundan sonraki girişimlerimde o ders hep etkili oldu."


 


Geri Dön