22 / 07 / 2024

Anthill'de yaşam başlıyor! 250 bin dolara!

Anthill'de yaşam başlıyor! 250 bin dolara!

Ant Yapı'nın son projesi Anthill Residence Eylül ayında tamamlanıyor




Ant Yapı, bugüne kadar gerek yurt içinde gerekse yurt dışında onlarca yapı inşa etti. Rusya'da inşa ettiği Capital City kuleleri bugün itibari ile Avrupa'nın en yüksekleri oldu. Ant Yapı'nın son projesi Anthill Residence Eylül ayında tamamlanıyor. 24 ay gibi rekor bir sürede tamamlanacak olan Anthill'de, daire teslimleri de Eylül ayında gerçekleşecek. Anthill böylece daire teslimatı gerçekleştirilen yapılar arasında Türkiye'nin en yüksekleri olacak.
 
Yapımına 2008 yılında başlanan Anthill'in yatırım değeri tam 400 milyon dolar. Anthill, İstanbul'un merkezinde, şehrin yeni çekim merkezi olan Şişli Bomonti'de yer alıyor. Bölgede geliştirilen arsalar üzerinde ofisten AVM'ye, üniversiteden hastaneye, otelden kültür merkezine ve kongre sarayına kadar çeşitli fonksiyonlar
yer alıyor. En önemli özelliği ise şehir merkezinde olmasına rağmen hemen yanında yer alan Kağıthane Tüneli ile TEM yoluna, Bomonti-Dolmabahçe Tüneli ile de Taksim, Maçka ve Boğaz'a ulaşmanın 2-3 dakika sürüyor olması.

Anthill, 54 konut katlı iki blok ve bir butik çarşıdan oluşuyor. Çarşıda öncelikle konut sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik market, şarküteri, eczane ve kuaför yer alıyor. Bunların dışında marka olmuş cafe ve restoranlar da bulunuyor. Anthill 4000 m2 sosyal tesis ve 40.000 m2 kapalı otopark da dahil toplam 150.000 m2'lik bir inşaat alanına sahip.

Anthill'deki dairelerin modüler inşaat sistemi ile yapılıyor olması evin şeklini alıcının belirleyebilmesini sağlıyor. 1+1'den 5+1'e kadar çok sayıda farklı daire seçenekleri Anthill'de sahiplerini bekliyor. Ayrıca 40. kat üzerinde Loft daireler yer alıyor.

Son teknoloji kullanılarak birinci sınıf malzeme ve işçilikle inşa edilen Anthill'de
tüm dairelerde akıllı bina sisteminin alt yapısı kuruluyor. Anahtar teslim projede daireler, kurutmalı çamaşır makinesi dahil olmak üzere beyaz eşyalı teslim ediliyor. Bütün malzemeler dünyaca ünlü, tanınmış markalardan oluşuyor.
(Asansörler Kone, mutfaklar Poggenpohl, beyaz eşyalar Siemens, tüm doğramalar Schücco, ıslak mahaller Eczacıbaşı ürünleri, iç mekanlar Wicanders lamine parke ve elektrik-mekanik Tokar-Elektropanç firmalarınca gerçekleştiriliyor.)

Anthill konut sahipleri konutlarını isterlerse örnek dairelerde olduğu gibi Alman, İtalyan, Fransız ve Türk markalarca döşendiği şekilde yani; halısından perdesine, aksesuarından mobilyasına hatta tablosuna kadar tefrişli bir şekilde de satın alabilme ve kiralama imkânına sahipler.

Anthill'in en etkileyici özelliği hiç kuş yok ki sahip olduğu eşsiz İstanbul manzarası. Haliç'ten Boğaz'a, Marmara'dan Adalara kadar uzanan 360 derecelik manzara gören herkesi büyülüyor. Anthill'de 7 gün 24 saat residence hizmetleri veriliyor. Anthill'de satış ve kiralama hizmetleri için ayrı bir birim bulunuyor. Residence hizmetleri için de Türkiye'de ilk defa yer alacak birkaç yabancı firma ile görüşmeler devam ediyor.

Anthill'de yer alan sosyal tesislerden faydalanmak için üye olmak ya da ek ücret ödemek gerekmiyor.

Anthill'de yaşayanların istedikleri an yararlanabilecekleri onlarca aktivite alanı bulunuyor. Basketbol sahası, tenis kortu, mini golf alanı, amfi tiyatro, çok amaçlı toplantı salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terası, spa ve
fitness salonu, iç mekan kayak pisti, Türk hamamı bunlardan sadece birkaçı.

Anthill Residence projesinin, Türkiye'nin yeşil bina sertifikalı ilk konut projesi olması amaçlanmakta ve bu amaçla İngiltere merkezli BREEAM (Building Research Establisment Environmental Assessment Method) kriterlerine uygun olarak çalışmalar devam ediyor.

Anthill'de daire fiyatları 250 bin dolardan başlıyor. Benzer projelerde metrekare fiyatı 5-12 bin dolar arasında değişirken, Anthill'de her bir metrekare 3-7 bin dolara satılıyor. 3+1 dairelerin fiyatı 650 bin dolardan başlıyor.

Bugüne kadar yaptığı bütün projelerde, yatırımcılarının yüzünü güldüren Ant Yapı, Anthill'in yüzde 100 prim potansiyeli olduğunu üstüne basa basa söylüyor. Anthill'e gösterilen yoğun ilgi ve % 60'ı aşan dolulukla devam eden satışlar bu söylemi
yüzde 100 doğruluyor.

Ant Yapı 1991 yılında kuruldu. Kurucu ortaklar Kadir Tokman, Hasan Yılmaz, Mehmet Okay ve Cengiz Karaduman üniversite hayatından sonra profesyonel olarak sektörün önder firmalarından Mesa AŞ'de yaklaşık 15 yıl çalıştılar. 90'lı yılların başlarında dışa açılma politikalarının rüzgârına kapılarak öncelikle bakir olan Rusya pazarına girdiler. İnşaat malzemeleri ihracatı ve küçük taşeronluk işleri ile başlayan yolculukları hızla ilerleyerek bu günlere kadar geldi.

Ant Yapı kurulduğu günden bugüne kadar gerek yurt içi gerek yurt dışında birbirinden değerli projeler gerçekleştirdi. Sonuç olarak geçtiğimiz yıl ENR (Engineering News Record) dergisi tarafından yayınlanan "Dünyanın en büyük
225 Müteahhidi" arasında 70. oldu. Türk firmaları arasında ise Enka ve Gama'dan sonra 3. Türk firması olarak yer aldı.

Ant Yapı yurt dışında çok sayıda inşaat tamamladı. Özellikle Rusya'da çok tanınan bir inşaat şirketi haline geldi. 90'lı yılların sonunda büyük bir krizle karşı karşıya kalan Rusya pazarını terketmedi ve çalışmalarına devam etti. 2000 yılında yeniden yapılanarak işlerini hızla geliştirdi. Bugüne kadar taahhüt hizmetleri olarak toplamda 4 milyon metrekareyi aşan işler gerçekleştirdi. (100 m2'lik 40.000 konut denebilir) Son olarak Moskova'da yaptığı ve 500 milyon dolara mal olan Capital City, şu an itibari ile Avrupa'nın en yüksek binası.

Ant Yapı, Türkiye pazarında ağırlıklı olarak arsa ve proje geliştirme işlerine yoğunlaşarak çeşitli üst yapı projesine imza attı. Bu projelerin hepsinde yaptığı işi en kısa sürede, en kaliteli şekilde ve en uygun fiyata bitirmeyi hedefledi. Gerçekleştirdiği tüm projeler yüzde yüzün üstünde prim yaptı. EQ'su yüksek sloganı ile gerçekleştirdiği konutlardan satın alan 2000'i aşkın aile bugün mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamlarına devam ediyor.

Yapımına 2002 yılında Çeşme'de başlanan ve dünyada sadece birkaç örneği bulunan Port Alaçatı, Türkiye'nin ilk ve tek marina kent projesi oldu. İnsanlara, denizle iç içe bir yaşam imkânı sunan Port Alaçatı'da satışlar devam ediyor. Yapılan 143 konut yanında Port Alaçatı Marinası'nın yapımı da tamamlandı. Bu yıl tamamlanacak olan 35 odalı butik otel projesi, Port Alaçatı'ya ayrı bir renk katacak.

Ant Yapı'nın son günlerde en çok konuşulan projesi, Şişli Bomonti'de bulunan Anthill Residence oldu. 54 katlı 2 kuleden oluşan Anthill'in yapımına 2008 yılında başlandı. Eylül ayında tamamlanacak olan Anthill'in yatırım değeri tam 400 milyon dolar.

Anthill'in ikinci otel projesi olan Radisson Blu'nun inşaatına Nisan 2010'da başlandı. İstanbul Ataşehir'de bulunan Radisson Blu 50 milyon USD'lik bir yatırım maliyetine sahip. 5 yıldızlı bu lüks otelin hedefi, iş dünyasının yoğun ilgisini çekmek.

Ant Yapı bir yandan devam etmekte olan projeleriyle ilgilenirken, diğer yandan gelecekte yapacağı projelerine de çok iyi hazırlanıyor. Ant Yapı'nın en büyük hayallerinden biri şehre yakın, ulaşım sorunu olmayan villa projeleri geliştirmek.

Gittiği her bölgede ilk proje geliştiren firma olma özelliğini taşıyan Ant Yapı yıllardır konuşulan bir bölge olan Riva bölgesinde ilk büyük projeyi gerçekleştirmek üzere adım attı. Anlaşmaları ve izinleri hazır olan projede 100 dönümde 100 villa hedefiyle yola çıkıldı. Antriva'nın inşaatına ve satışlarına çok yakında başlanacak.

İstanbul insanının villa ihtiyacını dikkate alan Ant Yapı yine 100 dönüm 100 villa hedefi ile biri Çekmeköy'de diğeri Beylerbeyi'nde iki güzel proje daha hazırlıyor ve yeni yılda satışa sunmayı düşünüyor.

Ant Yapı'nın geleceğe dönük hedeflerinden biri de Çamlıca Ünalan'da bulunan arsalarda 35 bin metrekare bulan ofis ve residence projeleri ve tabii ki Rusya'da devam eden 10 şantiyede işlerin tamamlanmasının yanında imza aşamasına gelmiş yeni projelerin bitirilmesi.

Bu arada hemen hemen her yıl vergi rekortmenleri listesine giren Ant Yapı, gerçekleştirdiği yurt içi ve yurt dışı projeler ile ülke ekonomisi adına, büyük bir katma değer yaratıyor.

İstanbul'da gerçekleştirdiği okul-kültür merkezi projeleri ve yaşam kalitesi yüksek çevreci site-residence projeleri ile 2010 yılında kültür merkezi olan İstanbul'un marka olması adına da ayrı bir değer katıyor.

Bu başarının arkasında çok güçlü, teknolojik makine parkının yanı sıra, yetenekli, özverili ve çalışkan Ant Yapı ekibinin olduğu özellikle belirtiliyor.

Yeni hedefler peşinde olan Ant Yapı, sektörün mütevazi ama önemli bir oyuncusu olarak yeni rekorlar peşinde ara vermeden çalışmalarına hızla devam ediyor.

0212 232 42 32

www.anthillresidence.com

Nagihan Arat/Emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön