Turizm

Antik kent Erythrai'nin kazıları sürüyor!

Antik dönemde Erythrai adıyla anılan köyün ismi. kırmızı anlamına gelen 'erythrostan' türemiş. Bu kelime köyün etrafını saran kırmızı renkli topraktan geliyor. Kazıların devam ettiği Erythrai antik kenti gezilmeye açık...




İZMİR'İN Çeşme ilçesinin 20 km kuzeydoğusunda yer alan ildir köyü, tatil için Ege'de alternatif arayanları cezbedecek türden... ildir Ilıca'ya 16 km uzaklıkta. Ilıca'dan sonra tek şeritli ancak keyifli bir yoldan sakin bir şekilde bu köye ulaşabilirsiniz. 


Antik dönemde Erythrai adıyla anılan köyün ismi. kırmızı anlamına gelen 'erythrostan' türemiş. Bu kelime köyün etrafını saran kırmızı renkli topraktan geliyor. Kazıların devam ettiği Erythrai antik kenti gezilmeye açık. 


ildir enginarı, balığı ve doğal güzellikleriyle ünlü. En güzel enginarın burada yetiştiği söyleniyor. Şirin bir balıkçı köyü olan Ildır'ı dizi sevenler ise Fatmagül'un Suçu Ne? adlı diziden hatırlayabilir. Dizinin çekimlerine evsahipliği yapan köy, dizinin yayınlanmasının ardından daha da popüler oldu ve ilgi çekti. 


Sahildeki birçok irili ufaklı balıkçı tekneleri köyün doğal güzellikleriyle birleşince tablo gibi ayrı bir hava yansıtıyor. 

Manzara, kelimelerle anlatılmayacak kadar nefes kesici... 

Hele bir de güneşin batımına denk geldiyseniz çok şanslısınız... Karşınızda Ege Deniz'i... 


Denizin ortasında da küçücük bir adacık var, üzerinde tek bir ağaç... Zamanında Zeki Müren talip olmuş bu adaya ama alamamış, o yüzden Zeki Müren Adası diyorlar... Kıyıdan yürüyerek gidilen bu adanın tek bir ağaç ile çok şirin bir görselliği var. ildir, yolu Çeşme'den geçen herkesin uğraması gereken bir belde. 


Ildır, İzmir yakınlarında küçük bir balıkçı köyü. Doğal güzellikleri, balığı ve enginarıyla biliniyor. Gün batınımın tadına doyum olmuyor Antik kent Erythrai'nin kazıları da İldir da sürüyor.



Sabah