Ekonomi

Anzer balının 2022 yılındaki satış fiyatı belli oldu! İşte 2 Temmuz anzer balı güncel fiyat listesi

Türkiye'nin en geniş endemik bitkilerinin yer aldığı Anzer yaylasında üretilen balın bu seneki satış fiyatı belli oldu. Rize'de üretilip coğrafi tescil işareti verilen Anzer Balı geçen sene bin 200 liraya satılıyordu. İşte 2 Temmuz Anzer balı güncel fiyat listesi...Geçen yıl kilogramı bin 200 liradan satılan Anzer Balı bu sene 2 bin liradan müşterilere satılacak

Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan Anzer Yaylasında üretilen coğrafi işaret tesciline sahip Anzer balının 2-bu seneki satış fiyatı belli oldu. Geçen yıl kilogramı bin 200 liradan satılan Anzer Balı bu sene 2 bin liradan müşterilere satılacak.

Yeni sezonda 900 lira zamlanan anzer balının fiyatıyla açıklama yapan Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz, kooperatifin yeni sezon için Anzer balının kilogram fiyatını 2 bin TL olarak belirlendiğini bildirdi.

Anzer balının yarım kilosu bin liradan 250 gramı ise 500 liradan satılacak.

Anzer Yaylasında üretilen balın üretim rekoltesi hava şartlarına değişiklik gösterebiliyor.

Üreticilerin bu sene için kovanlarında bekledikleri ürün ortalama 6 ton civarında bekleniyor.

Doğal şifa olarak bilinen Anzer balına her geçen gün talep artmaya devam ediyor.

Yaylanın rakım olarak 2 bin 500-3 bin metre yükseklikte olması ve arıların çok sayıda bölgede bulunan endemik bitkiden topladığı özlerden ürettiği Anzer balı Türkiye'nin en değerli balı olarak biliniyor 

ANZER BALININ BU FİYATA SATILMASININ NEDENİ POLENİ

Kilogramı 2 bin lira olarak belirlenen Anzer balına bu fiyatı veren en önemli unsur poleni olarak biliniyor. Aner balı poleni çok insan sağlığına faydalı 

Bu yıl Anzer balının fiyatını belirlendikten sonra bala asıl değeri veren poleninin de fiyatı açıklandı. Anzer bal poleni 2 bin 200 liradan satılacak.

ANZER BALI NEDEN BU KADAR DEĞERLİ?

Bu sene kilogram fiyatı 2 bin liradan satılacak olan Anzer balı neden bu kadar değerli sorusunun cevabı ise balın diğer bal türlerine göre daha düşük rutubet ve glikoz oranına sahip olmasında yatıyor. Anzer Balının bu nedenle tat ve koku kalitesi de oldukça yüksek. Kilogram fiyatı gram altının fiyatını geçen Anzer balı, kalite özellikleri ile sınırlı miktarda üretilmesi nedeniyle her isteyen bakdan istediği kadar satın alamıyor.

Anzer balının içerisinde bulunan fenolik bileşenler oldukça metabolizma için güçlü antioksidan özelliği taşıyor. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol sahibi oluyor. İyi bir antioksidan olan Anzer balı aynı zamanda kanın temizlenmesini sağladığı için bağışıklık sistemini güçlendirmesi dolayısıyla birçok insanları hastalıktan korunmasını sağlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ve sözleşmeli işçilere ilişkin açıklama

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Motorindeki bayram indiriminden sonra benzin ve LPG'ye de indirim geldi! İşte 2 Temmuz güncel fiyat listesi

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zam oranı belli oldu! Zamlı maaşların ödemeleri nasıl ne zaman yapılacak?

Emekli bayram ikramiyesi Kurban Bayramı 2022 hangi tarihlerde kaç lira yatacak açıklandı! İşte detaylar

İstanbul'daki perakende fiyat artışı açıklandı: Enflasyon öncesi şoke eden tespit