Yeni Şirketler

AOÇ arazisine yurt yerine konut yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği arazisinin konut yapımı için inşaat şirketine verildiği iddia edildi

CHP'li Ünsal, Gazi Üniversitesi'ne tahsis edilen AOÇ arazisinin parasını Başbakan'a yakın Kuzu İnşaat'ın ödediğini belirterek "Burada bir yolsuzluk, usulsüzlük var. Arazi 'Üniversite, yurt, hastane yapacağım' diyerek, toplu konut şirketlerinin emrine tahsis edildi" dedi.

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Gazi Üniversitesi'ne yurt ve hastane yapımı için tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinin, konut yapımı için inşaat şirketine verildiğini, tahsis karşılığı ödenmesi gereken paranın da üniversite yerine bu şirketçe ödendiğini söyledi.

Ünsal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AOÇ arazilerine yönelik bazı iddialarda bulundu. Ünsal, 1983 'teki bir kanunla AOÇ arazilerinden 2093/3, 2095/1, 2096/30-35-61-83 nolu parsellerin Gazi Üniversitesi'ne devredildiğini belirtti. Ünsal, Gazi Üniversitesi'ne satılan 396 bin 312 metrekarelik bu alanın, tıp eğitimi ve sağlık hizmetleri olarak ayrıldığım, başka bir amaca hizmet edemeyeceğini, devredilemeyeceğine vurgu yaptı. Bunların yasaya uygun olduğunu dile getiren Ünsal, Gazi Üniversitesi'ne devredilen bu alan içerisindeki 127 bin metrekarelik alanla ilgili sorun bulunduğunu söyledi. Gazi Üniversitesi'ne ait alanın Çukurambar'ın Kızılırmak Mahallesi olduğunu belirten Ünsal, Ankara Anakent Belediyesi'nin burada 1/5000'lik bir nâzım plan geliştirdiğini anlattı. Planın örneğini gösteren Ünsal, bu alanların, Gazi Üniversitesi için değil, konut yapılmak üzere planlandığını ifade etti.

Ünsal, Ankara 4. İdare Mahkemesi'nin, planlan iptal ettiğini belirtti. Ünsal, mahkemenin, daha sonra yapılan 1/1000'lik planı da "Bu alanda, eğitim için kullanımın dışında konut kullanımına yönelik olarak 900 adet konut inşa edileceğinin plan notuyla belirtildiği" gerekçesiyle bozduğunu anlattı. Ünsal, Ankara Anakent Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in ise ısrarla bu planın uygulanmasını istediğini vurguladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na başvurularak, geri kalan 127 bin metrekarelik alanın Gazi Üniversitesi'ne satılmasının istendiğini dile getiren Ünsal, Tarım ve Köyişleri Bakanı'nın da buna onay verdiğini söyledi. Ünsal, Gazi Üniversitesi'nin, tahsis karşılığı yatırması gereken 5 milyon 934 bin 420 lirayı, Kuzu Toplu Konut İnşaat Ltd. ile Park Gazi İnşaat Yatırım A.Ş unvanlı 2 inşaat şirketinin, 2008'de yatırdığına dikkat çekti. Unsal, iki şirketin sahibinin de aynı kişiler olduğunu dile getirdi.

'Başbakan'ın yakın dostu'

Bakanın onay vermesi ve Gökçek'in plan kararları üzerinde ısrar etmesinin nedeninin, bu alanların "Kuzu İnşaat" a tahsisi" olduğunu söyleyen Ünsal, "Burada bir yolsuzluk, usulsüzlük var. Bu sıradan bir Hazine arazisinin tahsisi değil, Atatürk'ün vasiyetinin inkârıdır. 'Üniversite, yurt, hastane yapacağım' diyerek, toplu konut şirketlerinin emrine tahsis edilmesidir. Bu yolsuzluğun arkasında duran Anakent Belediye Başkanı ve Tarım Bakanı'ndan hesap sorulması gerekiyor. Kuzu İnşaat, Başbakan ilk kez milletvekili olduğunda, Siirt'teki seçim bürolarının masraflarını karşılayan firma" dedi.
Cumhuriyet