Köşe yazıları

Apartmanlarda acele toplantı yapılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda acele toplantı yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde apartmanlarda acele toplantı kararını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Apartmanımız 18 daireli ve asansörlüdür. Asansör eskidiği için belediye tarafından kullanımının mahzurlu olduğuna karar verildi ve bu nedenle şimdi atıl durumda. Yenilenmesi gerekiyor. Ancak yöneticimiz bunun için kat malikleri kurulunun toplanmasını beklememiz gerektiğini söylüyor. Kat malikleri toplantısı yeni yıla girdikten sonra olacak. Ancak binada oturmakta olan yaşlı kimseler sıkıntıda ve bu tarihi beklemek istemiyorlar. Bunu yaptırmanın daha çabuk bir yolu yok mu?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucumun problemi önemli, bu nedenle bir miktar öncelik verdim. Efendim bir binada acele yapılması gereken önemli işler çıkabilir. Bunların hepsi için olağan toplantıyı beklemek gerekmez. Zira bazı hallerde aylarca beklemek gerekir ve binada oturanlar mağdur olur.

Nitekim okuyucumun anlattığı olayda bırakın sadece yaşlıları üst katta oturan tüm sakinler mağdurdur. Dolayısıyla acele çözüm üretmek gerekir. Benim önerim şu olacak; bir binada bağımsız bölüm maliklerinin üçte biri olağanüstü toplantı yapılması talebinde bulunursa o toplantı yapılır.

***

Okuyucum kat maliklerinin bir an evvel yapılması taraftarı olduğunu söylediğine göre en az altı kat malikinin toplantıya daveti ile asansör yenilenmesi gündem maddesi ile toplantı yapılır ve gerekli karar alınır. Bunun için yöneticinin tercihine bakılmaz.

Bu üçte bir kat maliki ile yapılmakta iken okuyucumun anlattığı neredeyse kat maliklerinin tamamı bir an evvel yapılmasını istediklerine göre aralarında toplantı talepli bir yazı hazırlayıp imzalayarak yöneticiye teslim etmeleri ile bu toplantı yapılır. Bazı hallerde olay dava konusu yapılabilir ama onun şartları farklıdır. Okuyucumun durumu işin uzamasını gerektirmeyecek bir durumdur ve en acil çözümdür.

Miras kalan gayrimenkullerin satışı nasıl engellenir?