Teknoloji

Apple CEO’su Tim Cook'un maaşı yürek hoplattı!

Apple CEO'su Tim Cook 2023'te ne kadar maaş alacak? Cook'un harcamaları yüzde 40 düştü, ancak hala milyonlarca dolar. Apple CEO'su Tim Cook'un yıllık maaşı ne kadar? Şirket tarafından sızdırılan yeni belgelere göre Tim Cook'un giderleri yüzde 40 civarında azaltıldı

Dünyanın en büyük şirketi olan Apple, çalışanlarına ödediği maaşlar ile her zaman gündem olmayı başardı. Apple CEO'su Tim Cook'un yıllık maaşı ne kadar? Şirket tarafından sızdırılan yeni belgelere göre Tim Cook'un giderleri yüzde 40 civarında azaltıldı. Bu sayı düşse bile, Apple'ın harcaması yine de 49 milyon dolar olacaktır.

Apple CEO’su giderleri yüzde 40 azaltıldı, 49 milyon dolara düştü!

ShiftDeleteNet'te yer alan habere göre; Apple, 2023'te CEO maaşlarında kesinti yapacak. Tim Cook'un giderleri bir önceki yıla göre yüzde 40'tan fazla iskonto edildi.  Yeni yıl dosyası, Cook’un 3 milyon dolar maaş, 6 milyon dolar nakit teşvik ve 40 milyon dolar hisse senedi ödülü alacağını ortaya koydu.

Apple yöneticisinin giderleri kısmen Cook’un tavsiyesine dayanıyor. Ancak buna karşılık hissedarlardan gelen geri bildirimler, şirketin performansı ve alt yöneticilerin tavsiyeleri de dikkate alındı. Dosyada, “Cook’un olağanüstü liderliği ve hissedarlar için sunduğu benzeri görülmemiş değeri için” büyük destek sunulacağı aktarıldı.

Tim Cook’un maaşı son üç yılda 3 milyon dolarda kaldı, ancak hisse senedi ödüllerini içeren giderleri arttı. Bu rakam, 2020’de 14,8 milyon dolardan 2021’de 98,7 milyon dolara ve 2022’de ise 99,4 milyon dolara kadar sıçradı.

2022’nin en başarısız CEO’ları!

The Guardian'a göre Amazon'un CEO'su 2022'nin en başarısız iş liderlerinden biriydi. 10.000'den fazla çalışanını işten çıkaran e-ticaret devinde başarısız bir yönetici olarak görülen Jeff Bezos, hayırseverlik yoluyla imajını bile değiştirmeye çalıştı.

Geçtiğimiz aylarda Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, şirketi satın aldığından bu yana bir dizi tartışmalı karar aldı. Öyle ki bunlardan birkaçı; platform çalışanlarının daha fazla çalışması, şirket binasına yatak yerleştirilmesi ve ofiste çalışma zorunluluğunu getirmesi oldu.

Ziraat Bankası'ndan çılgın kampanya! Müjdeyi resmen verdi! 31 Ocak'a başvurdunuz başvurdunuz...
Gram altın 1500 TL olacak! Uzmanı resmen peş peşe açıkladı! Hemen bakın! 
Aile Bakanlığı`ndan havalara uçuracak son dakika müjdesi! Hemen TC Kimlik Kartı ile başvuran şimdi 3.336 TL ödeme alacak