Teknoloji

Apple, Disney veya Netflix’i satın mı alıyor!

165 milyar doları olan Apple, Netflix ve Disney gibi büyük firmaları satın alacak mı? Yoksa satın almaktan mı çekiniyor. İşte ayrıntılar… Şirket Netflix ve Disney gibi büyük firmaları satın almaktan çekiniyor mu? Shiftdelete

Apple hakkında çeşitli iddialar dolanmaya devam ediyor. Şirket Netflix ve Disney gibi büyük firmaları satın almaktan çekiniyor mu? Shiftdelete.net’te yer alan habere göre, Tim Cook'un yatırım planları ortaya çıktı. Apple’ın ara ara büyük şirketleri satın almak istediğine dair raporlar arasında Netflix, Disney, Peloton ve hatta Tesla gibi markalar yer alıyor. Peki kasasında 165 milyar dolar bulunduran Apple, gerçekten bu şirketleri almak istiyor mu?

APPLE, DİSNEY VEYA NETFLİX İLE İLGİLENMİYOR İDDİASI

165 milyar dolarlık nakit rezervi olan Apple, yaklaşık on yıl önce Beats’i satın almasından bu yana herhangi büyük satın alma gerçekleştirmemişken şirketin satın almalara karşı temkinli yaklaşmasının en büyük nedenlerinden birinin antitröst davalarından kaçınmak olduğu belirtiliyor.

165 milyar doları olan Apple, Netflix ve Disney gibi büyük firmaları satın alacak mı? Yoksa satın almaktan mı çekiniyor. İşte ayrıntılar…

APPLE, BÜYÜK ÖLÇEKLİ SATIN ALMALARIN PEŞİNDE DEĞİL

Spotify, Sonos veya Netflix gibi şirketlerin satın alınması, Microsoft’un 69 milyar dolarlık Activision Blizzard anlaşmasına benzer şekilde, muhtemelen düzenleyici incelemelerine ve yasal zorluklara yol açacak. Bu yüzden Apple, büyük ölçekli satın almaların peşinde koşmayı tercih etmiyor.

KÜÇÜK GİRİŞİMLERİ SATIN ALMAYA ODAKLANIYOR

Teknoloji devi, büyük şirketleri satın almıyor olsa da, yatırım dünyasında önemli bir yere sahip. Yeni pazarlara açılmak için küçük girişimleri satın almaya odaklanıyor. Buna ek olarak Apple, hisse alımları ve temettü yoluyla fazla nakdi hissedarlara geri vermeyi seviyor.

APPLE SATIN ALAM KONUSUNDA DİKKATLİ DAVRANIYOR

Apple yatırımcıları ise şirketin bu yaklaşımından memnun gibi görünüyor. Örneğin Investment Partners Asset Management CEO’su Gregg Abella, “Büyük bir anlaşma yapmamak Apple’ı etkilemedi. Bu yüzden bozulmadıysa asla düzeltemezsiniz” dedi. Apple’ın yakın gelecekte herhangi bir büyük satın alma gerçekleştirmesi pek olası değil. Ayrıca App Store’a yönelik incelemeler göz önüne alındığında, satın alam konusunda dikkatli olmaya devam edecek gibi duruyor.

Satıştan kaldırılan ucuz iPhone 11 karşı konulamaz fiyatı ile Carrefoursa'da! A101, BİM'den sonra şimdi burada!

Apple eğitim indiriminden nasıl yararlanabilirsiniz?