02 / 05 / 2024

Apple Kaliforniya Campus 2 binası 2017'de tamamlanacak!

Apple Kaliforniya Campus 2 binası 2017'de tamamlanacak!

Apple'ın önümüzdeki yıl taşınmayı planladığı Kaliforniya'daki yeni merkez binası Campus 2'nin 2017 yılında tamamlanması planlanıyor. İnşaatının hızla devam ettiği bina enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir enerjiyle karşılayacak.



Teknoloji devi Apple'ın yapımı devam etmekte olan yeni yuvası Campus 2'de çalışmalar tüm hızla devam ediyor. Yaklaşık 1,5 sene önce ilk kez görüntülenen bina, casus drone ile yeniden görüntülendi. Daire formundaki binanın yapımında 1,5 yılda hayli yol alındığı görünüyor.


Bildiğimiz üzere Apple'ın mevcut merkez binası Cupertion Kaliforniya'da. Yeni yuvası da yine Cupertino'da, merkez binanın yanında inşa ediliyor. Lakin Campus 2'nin mevcut binaya göre hayli büyük olduğunu söyleyebiliriz.


2017'de tamamlanması planlanan Campus 2'nin özellikleri şu şekilde:

> 260 bin metrekare çalışma alanı

> 712 bin metrekare kampüs alanı

> Ar-Ge için ayırılmış bir bölüm

> Yer altında bin koltuklu Apple Tiyatrosu

> %100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak


Diğer taraftan Apple Campus 2'nin içinde fitness salonu, hobi odası gibi çalışanların verimini artıracak çok sayıda aktivite bulunuyor. Apple çalışan verimine çok önem verdiği için bu gibi detayları atlamıyor.

Ayrıca tasarım da yine Apple için vazgeçilmezlerden bir tanesi. Uzay üssünü andıran tasarımı bulunan Campus 2'de 3000 adet cam panel kullanılacak. Daire formundaki binanın ortasında içinde havuz bulunan park yapılacak.


Yeni Şafak


Geri Dön