Ekonomi

Apple Türkiye çalışanları kazan kaldırdı!

Apple Türkiye çalışanları isyan etmeye başladı. Çalışanlar, zamlara rağmen düşük ücret aldıklarını söyledi. İşte detaylar!Dev teknoloji markasının, çalışanları şirketin yaptığı zamlara kıyasla “düşük ücret” ve “yoğun mesai” politikası izlediğini belirtti

Son bir ay içinde 3, son üç günde de 2’nci zam gerçekleştiren Apple’ın Türkiye ofisi çalışanları isyan bayrağını açtı. Dev teknoloji markasının, çalışanları şirketin yaptığı zamlara kıyasla “düşük ücret” ve “yoğun mesai” politikası izlediğini belirtti.

İşte haberin ayrıntıları…

ZAMLARA RAĞMEN DÜŞÜK ÜCRET!

Dünya üzerinde pek çok kişinin kullandığı, en büyük teknoloji markası olan Apple, ülkedeki ekonomik krizinden sonra ürünlerine peş peşe zam yapmaya başladı. Son bir ayda 3, son üç günde de 2’nci zam haberini veren Apple’da en pahalı telefonun fiyatı şu anda 76 bin 499 TL’ye kadar çıktı. Yapılan zamlar ülke genelinde tepki verilmeye başlandı. Apple Türkiye çalışanları da şirketin yaptığı zamlara rağmen de “düşük ücret” ve “yoğun mesai” politikası izlediğini öne sürdü.

BirGün’e konuşma yapan Apple çalışan iddiayı şu sözler ile dile getirdi; “Normalde 6 ayda 1 zam yapıyorlar ama kasım ayından bu zamana kadar bize herhangi zam yapılmadı. Türkiye’nin mevcut ekonomisinden dolayı da 3 ayda 1 zam ihtimalini de değerlendirmeye alacaklarını söylemişlerdi ancak bu konuda da herhangi bir ses, seda yok. Pek çok arkadaşımızın aldığı net maaş ise 13 bin TL civarıdır.

Bilhassa bekar arkadaşlarımız kiralarını ödeyemedi bundan dolayı da yani kiralarını ödeyemedikleri için ya aile evine dönmeye başladı ya da ortak eve çıkma yoluna başvuruyor. Hepimiz zor durumdayız. En son yöneticiler ile yapılan toplantıda bir arkadaşımız icra belgesi ile yaşadığı sorunları anlattı, ama ondan da ses çıkmadı.

Çalışma saatlerinin 9 saat olduğunu ve bu duruma rağmen çok az kişi ile çalıştıklarını dile getiren çalışan, "İşe alımları durdurdukları için kimse de işe alınmıyor yani girmiyor. İşten çıkanlar da olunca yükümüz daha da ağırlaşıyor” diye konuştu.

Devlet tarafından verilmekte olan emeklilik hakkının da engellendiğini öne süren çalışan, “Bize ‘istifa edebilirsiniz ancak sizi bir daha geri alamayız dediler” ifadelerine yer verdi.

Ucuz kablosuz kulaklık arayanlara duyuruldu! O model uygun fiyata!

Çeyizde olması gereken elektrikli eşyalar nelerdir? Çeyize elektronik ne alınır?