Teknoloji

Apple'da deprem! Çalışanlar daha fazla maaş için yine greve gidiyor!

Avustralya'daki yüzlerce Apple çalışanı, çalışanların neredeyse üçte ikisinin maaş ve sosyal yardım anlaşmasını kabul etmemesinin ardından yeniden greve gitmeye hazırlanıyor. İşte detaylar... Apple'dan henüz sonuçlar hakkında bir açıklama gelmedi ama çalışanların yeni bir grev hazırlığı içinde oldukları öğrenildi

Pazartesi günü açıklanan sonuçlar, Apple çalışanlarının yüzde 68’inin yönetim tarafından önerilen bir işyeri sözleşmesini kabul etmediğini ortaya çıkardı ve Apple'ın yaklaşık 4 bin Avustralyalı çalışanının yüzde 87’sinin katıldığını gösterdi. Apple'dan henüz sonuçlar hakkında bir açıklama gelmedi ama çalışanların yeni bir grev hazırlığı içinde oldukları öğrenildi.

Müzakerelere katılan ve yaklaşık 200 işçiyi temsil eden üç kişiden biri olan Perakende ve Fast Food İşçileri Sendikası (RAFFWU) üyeleri pazartesi gecesi toplanacaklarını açıkladı. Sendika temsilcileri bu toplantıda daha fazla grevin "kesinlikle" tartışılacağını belirtti. RAFFWU sekreteri Josh Cullinan Reuters'e telefonla verdiği demeçte, "İşçiler çok mutlu, üç aydır adil bir anlaşma için mücadele ediyorlar. Üyelerimiz oldukça ciddi iş yasakları ve grevler yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

RAFFWU işçileri, cumartesi günü üç günlük oylamanın ortasında bir saatlik bir yürüyüş tertip etti. Bu durum ekim ayının başlarında gerçekleşen tam günlük bir grevin ardından oldu.

Apple çalışanları daha fazla maaş için greve gidiyor!

Müzakereler, Apple'ın sendikaların gerçek ücret kesintileri ve kötü iş-yaşam dengesi anlamına geldiğini söylediği yeni bir dizi kilitli ücret artışı ve koşulları önermesiyle ağustos ayında star aldı. Sendikalar, Apple'ın enflasyonu yansıtan (Avustralya’da yüzde 7 civarında olan ve merkez bankasının hedef aralığının iki katından fazla olan) ve hafta sonlarını da hesaba katan ücret zamlarını garanti etmesini talep ediyor.

Apple karşı geliyor!

Apple ise asgari ücret oranlarının sektördeki asgari ücretin  yüzde 17 üzerinde olduğunu ve tam zamanlı çalışanların hafta sonları garantili olduğunu belirterek bu taleplere karşı geliyor.

Bakalım yapılacak yeni grevlerin ardından Apple ile sendikalar arasında bir uzlaşma sağlanabilecek mi? Ayrıca bu grevlerin şirkete nasıl bir zarar vereceği de tartışılan konular arasında yer alıyor. Apple'ın işçilerin bu istekleri karşısında tutumunda bir değişikliğe gidip gitmeyeceği de merak konusu olmaya devam ediyor. 

A101’e gelecek 17 teknolojik ürün! İşte 3 Kasım 2022 fiyat listesi

Youtube'a TikTok şoku! Reklam gelirleri ve izlenme oranları düştü!

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunu Pocket S görücüye çıkıyor!