Teknoloji

Apple'dan son dakika! iPhone 15 ve iPhone 16 müjdesi!

iPhone 15 ve iPhone 16 için yeni bir 5G sızıntısı yapıldı. Apple, Qualcomm'un en yeni 5G modemlerine geçiş yapacak. Yeni bilgilere göre iPhone 15 modelleri çok daha güçlü 5G modemler kullanacak

iPhone 14 ailesi Apple'ın son modeli olsa da iPhone 15 ile ilgili ilk sızıntılar ortaya çıkmaya başladı. Yeni bilgilere göre iPhone 15 modelleri çok daha güçlü 5G modemler kullanacak. Hatta Apple'ın uzun süredir "mücadele ettiği" Qualcomm'un 5G modemiyle gideceği iddia edildi. 

 

iPhone 15 yenilenmiş 5G modemiyle gelecek!

ShiftDeleteNet'te yer alan habere göre; iPhone 14 ailesi, 5G yongası olarak Qualcomm Snapdragon X65 kullanıyor. Apple ve Qualcomm arasında devam eden patent ihlali davası göz önüne alındığında, bu ortaklığın sürmeyeceği düşünülüyordu. Ancak endüstri analisti Jeff Pu'ya göre Qualcomm Snapdragon X70 modem iPhone 15 ve iPhone 16'da kullanılacak.

Qualcomm tarafından geliştirilen en son 5G çipi, daha düşük gecikme süresinin yanı sıra daha düşük tüketime sahip. Ayrıca, telefon nerede olursa olsun, daha iyi bağlantı hızına ve daha güvenilir kapsama alanına sahiptir. Snapdragon X70'in AI optimizasyonu sunduğu da belirtilmelidir. 

Bildiğiniz gibi Apple iPhone serisinde kendi çiplerini üretiyor. Teknoloji devi, MacBook'larda ve Mac'lerde bile M serisi işlemcilerine geçti ve modemler için Qualcomm'a güvenmeye devam ediyor. Ancak 2025'ten sonra (bu iPhone 17 olabilir), tamamen Apple tarafından yapılan donanımları görmemiz mümkün. 

2019 yılında Apple, Intel ile olan 5G ortaklığını bitirip şirketin 5G modem haklarını satın almaya çalışmıştı. Bu girişimin başarısız olması sonucunda Qualcomm’a yöneldi ve 5G için Snapdragon modemlerini kullanmaya devam ediyor.

2019 yılında Apple, Intel ile  5G ortaklığını sonlandırmaya ve şirketin 5G modem haklarını satın almaya çalıştı. O şirketin başarısızlığı nedeniyle Qualcomm'a yöneldi ve 5G için Snapdragon modemleri kullanmaya devam ediyor. 

Tamamen Apple tarafından yapılan iPhone donanımının mümkün olandan daha uzun süre dayanacağı söylenebilir. Ancak ön bilgiler, iPhone 15 ve iPhone 16'nın Qualcomm Snapdragon X70 modemi kullanacağını gösteriyor.

Apple kullanıcıları hemen buraya bakın!
Telefonunu yenilemek isteyenler dikkat! En hızlı Android telefonlar!
Bir iPhone modeli daha adaya veda ediyor!