Teknoloji

Apple'ın gelirleri iPhone satışlarıyla beklentileri aştı!

ABD'li teknoloji devi Apple'ın ocak-mart döneminde elde etmiş olduğu gelir, yıllık yüzde 3 azalarak 94,8 milyar dolara inmesine karşın piyasa beklentilerinin üzerinde geldi.Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, 2

Teknoloji devi Apple, ocak-mart dönemine ait bilançosunu resmen açıkladı. Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, 2. çeyrek şeklinde kabul edilen ve 1 Nisan tarihinde sona eren 3 aylık dönem bilançosunda şirketin geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azaldı ve 94,8 milyar dolara geriledi. Verilen detaylara göre, geçen senenin aynı döneminde 97,3 milyar dolar gelir elde etmişti.

Söz konusu bu azalışa rağmen piyasa beklentilerinin üstünde gelen şirket gelirinin, bu dönemde 92,9 milyar dolar şeklinde olması öngörülüyordu.

İşte ABD'li teknoloji devi Apple'ın ocak-mart dönemi için tek tek açıkladığı o rakamlar

İşte ABD'li teknoloji devi Apple'ın ocak-mart dönemi için tek tek açıkladığı o rakamlar

Teknoloji devi Apple'ın geçen senenin aynı döneminde 25 milyar dolar olan net karı da yüzde 3,4 azaldı ve 24,2 milyar dolara indi. Ayrıca söz konusu şirketin hisse başına karı, bu dönemde değişmedi ve 1,52 dolar şeklinde oldu.

Hizmet gelirlerinde rekor 

Aktarılan detaylara göre, söz konusu bu dönemde Apple'ın akıllı telefon satışları artarken, tablet ve bilgisayar satışları ise düştü.

Yine açıklanan son dakika rakamlara göre, iPhone satışlarının tutarı, ocak-mart 2023 döneminde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1,5 arttı ve 51,3 milyar dolara çıktı.

Yine verilen detaylara göre, aynı dönemde iPad satışları yüzde 12,8 azaldı ve 6,7 milyar dolara, Mac satışlarının tutarı da yüzde 31,3 düştü ve 7,2 milyar dolara indi.

Aktarılan detaylara göre, Apple Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook, şirketin finansal sonuçlarına ilişkin, zorlu makroekonomik koşullara rağmen hizmet gelirlerinde rekor kırdıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada iPhone satışlarında da ocak-mart rekoru kırıldığını dile getiren Tim Cook, kurulu aktif cihaz tabanlarını tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarmaktan memnuniyet duyduklarını da söyledi.

Tim Cook ayrıca açıklamasında 2030 yılına kadar karbon nötr ürünler ve tedarik zincirleri oluşturmaya yönelik ilerleme kaydetmek dahil, uzun vadeli yatırım yapmayı sürdürdüklerini de kaydetti.

Satıştan kalkan iPhone 11 bahara özel Vatan Bilgisayar'da! MediaMarkt, A101, BİM, Migros ve Carrefoursa'yı solladı!

Teknoloji devinin başı Batterygate ile belada! Çok büyük maddi zarar görebilir

iPhone 15'te fiyat artışı: Diğer modellere göre daha yüksek!