29 / 04 / 2024

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un ilham veren 7 sözü!

Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un ilham veren 7 sözü!

Apple'ın kurucu Steve Jobs'un ilham veren 7 sözünü sizler için derledik. Ayrıntılar haberimizde...



Apple ın kurucusu Steve Jobs un ilham veren 7 sözü!

Dünyadaki en büyük şirketlerden olan Apple'ın kurucusu Steve Jobs, hayatındaki başarılarını tek bir günde kazanmadı. Apple şirketini bulundupu konuma getirebilmek için gereğinden fazla çaba gösterdi, sıkı çalıştı ve işini büyük bir tutkuyla yaptı.

Bu sayede onu örnek almak isteyenlere çok büyük bir servet bıraktı. Steve Jobs, herkesin başarılı olmak için örnek alması gerek bir insan. Steve Jobs'un bu sözlerini okuduğunda başarıyı yakalayabileceksin.

Apple ın kurucusu Steve Jobs un ilham veren 7 sözü!

Steve Jobs'un sözleri:

1- "İnovasyon bir lider ve bir takipçi arasında ayrım yapar."

Düşüncelerini eğer gerçek hayata yansıtmazsan onlar geçmişinde pişmanlık olarak kalır. Çoğu insan belirsizlik nedeni ile kendi kararlarına güvenmez ve fikirlerini dile getirmekten çekinir. Sonuçlara, fikirlere ve hatta duygularına güvenmeye başla. Her zaman doğrusunu yapamayacaksın ama hiçbirşey yapmadığın müddetçe ve düşüncelerini söylemekten çekinirsen, her zaman yanlış yapmış olacaksın ve pişmanlık duyacaksın.

2 -  "Başarılı girişimcileri başarılı olmayanlardan ayıran şeyin yaklaşık yarısının saf azim olduğuna ikna oldum.

Herkes odaklandığı işi için fazlasıyla emek sarf ettiğini belirtiyor. Aslında kimse bu konunun farkında değil. Bu şekilde düşünen çoğu insan "Bekle, burada kimse yok. Neden bunu ben yapıyorum?" diye düşünüyor ve yapmaktan vazgeçip bırakıp gidiyorlar. Bu nedenle ekstra mil fırsatlarla dolu bir dünya.

Fazladan görüşme yap, erken davran, ekstra e-mail gönder, gereğinden çok araştırma yap. Bir iş için sorulmasını bekleme, erken davran ve sen teklif et. Çalışanlara ne yapacakları hakkında emir verme onlara yapacakları şeyi göster ve birlikte çalış. Diğer kişiler işlemi için fazladan birşey yapmıyorsa, sen işin için yapabileceğinden fazlasını yap. Böylece daha başarılı olacaksın. Bunlar zor ama zamanla senin diğerlerinden farklı olduğunu gösterecekler.

3 -  "Benim iş modelim Beatles. Birbirlerinin olumsuz eğilimlerini kontrol altında tutan dört adam. Birbirlerini dengelediler ve toplam, parçaların toplamından daha büyüktü. İşte şirketleri böyle görüyorum: İş hayatındaki harika şeyler asla tek bir kişi tarafından yapılmaz, bir ekip tarafından yapılır."

İş arkadaşlarından bazıları moralini bozuyor olabilir, arkadaşlarından bencil olanlar çıkabilir ya da müşterilerle anlaşamıyor olabilsin. Bu sebepler yüzünden üzülmene gerek yok çünkü onlar senin seçimin. Çevremdeki kişiler seni olumsuz etkiliyorsa, bu senin hatan.

Çünkü onların çevrende olmasını sen istedin. İyi arkadaşlarını, bencil olmayan kişileri ya da iyi bir müşteriyi düşün. Böylece davranışların değişecek ve bazı şeyler sana olumsuz olarak yansımayacak. Çünkü kibar insanlar kendileri gibi olan kişilerle sohbet etmek isteyecek. Sen çok iyi bir insan ol ki çevrendeki insanlar da senin gibi olabilirsin.

Apple ın kurucusu Steve Jobs un ilham veren 7 sözü!

4 - "Hayattaki en sevdiğim şeylerin hiçbir maliyeti yok. Hepimizin sahip olduğu en değerli kaynağın zaman olduğu çok açık."

Bir işi tamamlamak için belirli bir süreye yada zaman ihtiyacın olabilir. Bu görevden sonra tamamlaman gereken işler için boş vaktini kullan. Sıradan insanlar fikirlerini gerçek hayata yansıtmak için belirli bir süre içerisinde çabalarlar. Ancak olağanüstü insanlar ise düşüncelerini zamanlarına göre konumlandırır.

5 - "Bazen inovasyon yaptığında hata yaparsın. Onları hızlı bir şekilde kabul etmek ve diğer inovasyonlarını iyileştirmek en iyisidir."

Başarılı olan kişilere başarıyı nasıl elde ettiklerini sor. Aldığın cevaplarda ise "ben" kelimesini duyarsın yada arada "biz" kelimesini söyler. Durum böyle olduğunda onlara başarısız olmalarının sebebini de sor. Tamamı neredeyse "oyuncağım bozuldu" diyen bir çocuğa dönüşeceklerini göreceksin.

Bu başarısızlıklarının nedenini ise hükümete ve ekonomye bağlayacakalr. Böylece başarısızlıklarından bir sonuç çıkartmaları gerekirken kendilerini soyutlayarak hiçbir konu hakkında fikir sahibi olamayacaklar. Bazen istemeden başarısız olabilirsin yada bazı nedenler de buna sebebiyet verebilir. Ancak bu nedenlerin hepsinin yolu kendimize çıkar. Bunun bir sorun olduğunu düşünmemelisin çünkü başarılı olabilmen için başarısız da olman gerekiyor.

Apple ın kurucusu Steve Jobs un ilham veren 7 sözü!

6 - "Apple'a bir servet yapmak için geri dönmedim. Hayatımda çok şanslıydım ve biri de oydu. 25 yaşındayken net değerim 100 milyon dolardı. O zaman hayatımı mahvetmesine izin vermeyeceğime karar verdim. Hepsini harcayabileceğin hiçbir yol yok ve ben serveti zekamı doğrulayan bir şey olarak görmüyorum."

Para herkes için önemli bir araç. Bu araç ile herşey yapılabilir. Ancak belirli bir durumdan sonra kişileri mutlu etmeye yetmez. Çünkü bu aracı kullanarak yaptığın şeyler snin anlık laak mutlu olmanı sağlar. Çok mutlu olabilmek için parayı kutsalmış olarak göreme ve farklı deneyimler için çabala. İlerde neye sahip olduğunu hatırlamayacaksın ama deneyimlerini ve tecrübelerini asla unutmayacaksın.

7 - "İşin hayatının büyük bir bölümünü dolduracak ve gerçekten tatmin olmanın tek yolu, harika bir iş olduğuna inandığın şeyi yapmaktır. Ve harika bir iş yapmanın tek yolu yaptıklarını sevmektir. Henüz bulamadıysan, bakmaya devam et. Kalbin tüm meselelerinde olduğu gibi onu ne zaman bulduğunu bileceksin."

Hayatında çok zengin olabilmeyi istiyorsan önce bir iş seçmeli ve daha sonra bu iş karşılığında kişilerin sana ödeme yapmasını sağlamalısın. Ardından çok çalışmalısın ki başarıyı elde et. Sen başarılı yolda ilerlemeye başladıkça elde ettiğin küçük zaferler seni daha da motive edecek ve kendini geliştirmek için çok daha fazla çaba harcayacaksın.

İremnaz KÖSEOĞLU/Emlakkulisi.com

Microsoft'un Ceo'sundan başarı için tavsiyeler!

Andrew Carnegie'den Başarının 5 Sırrı!

Uzun süreli başarı için Jack Ma'dan 5 önemli tavsiye!

Steve Siebold'dan zengin insanları diğer kişilerden ayıran özellikler! 

Henry Ford'dan 10 adımda zenginlik kuralları!

Warren Buffet'tan zenginliğin 13 kuralı!

 


Geri Dön