Teknoloji

Apple'ın piyasa değeri yeniden yükselişte! 3 trilyon dolar bandını aştı!

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın piyasa değeri yeniden yükselmeye başladı. Şirketin değeri 2022 Ocak ayından beri ilk defa 3 trilyon dolar eşiğini aştı.Şirketin piyasa değerinin geçen yılın başından beri ilk kez tekrar artmaya başladığı ve 3 trilyon dolar bandını geçtiği bildirildi

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Apple, geçen yılın Ocak ayından beri piyasa değerinde ilk kez yeniden yükseliş trendine girdi.

Şirketin piyasa değerinin geçen yılın başından beri ilk kez tekrar artmaya başladığı ve 3 trilyon dolar bandını geçtiği bildirildi.

2023 yılının başından beri hisseleri yaklaşık yüzde 50’yi aşan oranda değer kazann şirketin hisse değeri ise yüzde 1’den fazla yükseldi ve 193,15 dolara kadar çıktı.

Bu son gelişmelerle birlikte, dünyanın en değerli şirketi unvanına sahip Apple,  piyasa değeri olarak 3,03 trilyon dolara çıkmayı başardı.

DEĞERİ 3 TRİLYON DOLARA ULAŞAN İLK ŞİRKET

Bloomberg HT’nin haberine göre Apple’ın piyasa değeri, ilk defa 2018 yılı Ağustos ayında 1 trilyon dolara ulaşmıştı. Ardından 2020 Ağustos’unda şirketin piyasa değeri 2 trilyon dolara kadar çıktı. Şirket, piyasa değeri anlamında önemli başarıyı ise 2022 yılı Ocak ayında gerçekleştirdi ve kısa bir zaman aralığı için değeri  3 trilyon doların üzerine çıktı. Ünlü teknoloji devi böylece "3 trilyon doları bulan piyasa değerine ulaşan ilk şirket" olma unvanını almayı başardı.

TÜRKİYE’DE İPHONE FİYATLARI HAZİRAN BAŞINDA ZAMLANMIŞTI

Öte yandan, Apple’ın telefonu iPhone modellerinin Türkiye fiyatlarına büyük zam geldi.

Dolar kurunda yaşanan artıştan kaynaklı olarak, ithal ürünlerin birer birer zamlanması İPhone fiyatlarına da yansıdı.

Şirketin Haziran ayında tanıttığı "Vision Pro" başlığı dahil piyasaya sürme hazırlığında olduğu yeni ürünleri, Apple’ın ekonomik belirsizliğin yaşandığı bir dönemde bile dayanıklılığını gösterdiğinin kanıtı olarak görülüyor.

 

Türkiye'deki telefon fiyatlarına zam gerçekleştiren şirket, dolar/TL artışında rekor kırılmasının ardından ürünlerinde yeni fiyat artışlarına gitti. Böylece iPhone 14 Pro Max'ın satış fiyatı en yüksek 76 bin 499 TL'yi buldu ve 3 haftalık sürede  zam oranı yüzde 30 oranına kadar çıktı.

Yapılan son zamlarla birlikte sadece 1 aylık sürede peş peşe 3 zam gerçekleştirildi ve iPhone fiyatları hızla yükseldi.  Böylece iPhone 14'ün başlangıç fiyatı 42 bin 499 lirayı bulurken, 14 Pro modelinin başlangıç fiyatı ise 54 bin 999 TL'ye kadar tırmandı.

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan önemli duyuru! 1 Temmuzdan itibaren uygulama başlıyor!

Düşük maaş alan emekliler asgari ücret seviyesine çıkaracak zam istiyor!