Teknoloji

Apple'ın Türkiye'de sattığı en ucuz telefon hangisi? 21 Şubat 2023 fiyat listesi...

Ülkemizdeki en popüler akıllı telefon serilerinden biri olan iPhone serisinin en ucuz modeli birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu konuya biraz ışık tutmak için yazımızda en ucuz iPhone modellerini ele alındı. Her zaman orijinal yönüyle öne çıkan Apple, en yeni iPhone 14 ailesini piyasaya sürdü

Apple'ın iPhone ailesinin ülkemizde ne kadar popüler olduğundan kimsenin şüphesi yok. Her zaman orijinal yönüyle öne çıkan Apple, en yeni iPhone 14 ailesini piyasaya sürdü. iPhone 14 Pro serisi, kullanıcıların oldukça memnun kaldığı çentiksiz bir ekran deneyimi sunuyordu.

Bunun dışında Apple'ın uygun fiyatlı ürünlerine de talep oldukça fazla. Tüketiciler bugünlerde hangi iPhone modelinin en ucuz olduğunu merak ediyor. Hangi model olduğunu bulmak için en son verileri kullanıldı.

iPhone SE (2022): Apple'ın ülkemizde sattığı en ucuz iPhone modeli!

iPhone SE serisi, ilk olarak 2016 yılında ana akım iPhone serisine uygun fiyatlı bir alternatif olarak piyasaya sürüldü. Apple daha sonra 2020'de ikinci nesil iPhone SE'yi piyasaya sürdü. Ancak bu modeller artık Apple tarafından satılmıyor.

2022 yılında piyasaya sürülen 3. nesil iPhone SE, şu anda ülkemizde Apple tarafından satılmaktadır. iPhone 12, 13 ve 14 gibi ana akım modellerle karşılaştırıldığında iPhone SE (2022), Apple'ın ülkede sattığı en ucuz iPhone modeli olduğunu kanıtlıyor. Bu ürün 16.999 TL fiyatla listeleniyor. Bu telefonun özellikleri nelerdir?

iPhone SE (2022) özellikleri

Önceki iPhone 13 ailesi gibi, iPhone SE 5G 2022 (iPhone SE 3) de Apple A15 Bionic işlemciden güç alıyor. Bu, onu en uygun fiyatlı ve güçlü iPhone modeli yapmak için yeterli. iPhone 13 serisinde ilk depolama alanı 128 GB'a çıktı ancak alt model iPhone SE'de depolama 64 GB'tan başlıyor.

Uygun fiyatlı iPhone SE 5G 2022 modeli, 5nm üretim süreci kullanılarak üretilen A15 Bionic işlemciye sahip. 15 milyar transistörlü işlemci, 2'si yüksek frekanslı çekirdek olmak üzere 6 çekirdekten oluşuyor. Ancak cihazda 5G bağlantısı ve WiFi 6 teknolojisi bulunuyor.

16 çekirdekli bir nöral motorla geliştirilen görüntü sinyali işlemcisi, A15 Bionic'i rakiplerinden ayırır. iPhone SE 2022'nin bu versiyonu çoğu kullanıcı tarafından iyi karşılanmışa benziyor. Ayrıca şu ana kadar yapılan sızıntıların çoğu doğru çıktı.

4,7 inç Retina HD ekrana sahip iPhone SE 2022, geniş açılı 12 megapiksel f/1.8'e sahip tek bir arka kameraya sahiptir. Ayrıca bir önceki seride gece modunu iyileştiren Apple, yeni iPhone'un film çekimlerinde kullandığı yöntem olan Smart HDR 4 teknolojisini benimsemişti. Cihazın ön tarafında f/2.2 diyafram açıklığına sahip 7 megapiksel FaceTime kamera yer alıyor.

Cihazın arkasında kablosuz şarjı kolaylaştıran ancak MagSafe teknolojisini desteklemeyen bir cam alaşımı bulunur. Yeni "iPhone SE" 2022, tıpkı önceki model gibi IP67 uyumlu su ve toz geçirmezdir. 

Xiaomi çok tercih edilen Redmi modelleri için MIUI 14'ü yayınladı!
Starlink globale çıktı! İşte 20 Şubat 2023 fiyat listesi...
Steam'de yüzde 90'a varan indirim! 20 Şubat 2023 fiyat listesi...