05 / 05 / 2024

AR Şirketler Grubu Full'ün istasyon içlerini kiraya verecek!

AR Şirketler Grubu Full'ün istasyon içlerini kiraya verecek!

AR Şirketler Grubu bünyesinde akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Fullün Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, kendilerine gelen ortaklık tekliflerini değerlendireceklerini belirtirken, Avrupaya da açılmayı planladıklarını söyledi



AR Şirketler Grubu bünyesinde akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Fullün Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, kendilerine gelen ortaklık tekliflerini değerlendireceklerini belirtirken, Avrupaya da açılmayı planladıklarını söyledi.

2015e kadar ortaklık

2015 yılına kadar 300 istasyon ve 10 milyar TLlik ciroya ulaşmak için kendilerine gelen ortaklık tekliflerine sıcak bakma kararı aldıklarını vurgulayana Yalı, Belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra da hedefimiz Avrupaya ve çevre ülkelere açılmak olacak dedi. Yalı, Türkiye ve çevresindeki ülkelerde rafineri sahiplerinin ortaklık için kapılarını çaldığını kaydeden Yalı, 2015 yılına kadar bir ortaklığa gitmeyi planladıklarını dile getirdi.

Hedef 300 istasyon

Grup olarak akaryakıt sektörden kazandıkları parayı, yine bu sektöre yatırmak istediklerini anlatan Timuçin Yalı, şöyle konuştu: Eğer bir stratejik ortak bulursak buradan elde edeceğimiz gelirle 2015e kadar 250-300 istasyona ulaşacağız. O zaman 10 milyar TL yıllık cirosu olan bir şirket haline geleceğiz. Ancak ortaksız gidersek bu rakam hem istasyon hem de ciro bakımından bunun yarısında kalacaktır.

Sektöre bugüne kadar 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarına da dikkat çeken Yalı, şu bilgileri paylaştı: Yıl sonunda 52 mağaza ulaşıp, 1.4 milyar TLlik ciroya ulaşacağız. Türkiyenin en büyük 75nci şirketi durumuna geldik. Gelecek yılki ciromuz 2.5 milyar TL olacak. İstasyonlarımızın hepsinin sahibi de biziz.

42 istasyonu var

42 istasyona ulaştıklarını anlatan Timuçin Yalı, Hergün istasyonlarımıza 70 bin araç giriyor. Türkiyedeki akaryakıt dağıtımında pazar payımız yüzde ikilere ulaştı. Pazarda LPGde ikinci, diğer ürün gamlarında ise üçüncülüğe yükseldik dedi.

İstasyon içlerini fırıncıya kiraladı

Timuçun Yalı, yeni iş modeliyle istasyonlarındaki boş yerlere işletmeler açtıklarını da dile getirerek, şunları söyledi: İstasyonlarımızda 18 bin 500 metrekarelik kiralanabilir alan bulunuyor. Buralarda kargo şirketi, kuru temizleme dükkanı, hamburger restoranı zinciri gibi mağazalar kurulabilir. Dış duvarlarımızın reklam hakkını yıllık 5 milyon dolara bir firmaya kiraladık. Bununla birlikte istasyon içlerini de bir fırın markasına kiralayacağız.

Hürriyet

 


Geri Dön