Otomobil

Araba alacaklara müjde! Araba fiyatlarını aşağı çekecek hamle geldi!

Araba almak isteyenler otomobil fiyatlarının düşmesini uzun bir süredir bekliyor. Araba fiyatlarını aşağı düşürecek hamle sonunda geldi. İşte detaylar!Hal böyle olunca vatandaşlar, ÖTV indirimin yapılmasını beklemeye başladı

Sıfır araç almak isteyenler, artan fiyatlar yüzünden ikinci el otomobillere bakmaya başladı ancak ikinci el otomobillerinde fiyatlarında inanılmaz artışlar devam ediyor. Hal böyle olunca vatandaşlar, ÖTV indirimin yapılmasını beklemeye başladı. ÖTV beklentisi devam ederken de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklaması geldi. Bakan Nebati, matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını vatandaşlara iletti.

İşte uzun bir süredir beklenen otomobil fiyatları mı düşecek mi, ne zaman düşecek sorusunun yanıtı…

OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, NE ZAMAN DÜŞECEK?

Matrah düzenlemesi ile ilgili açıklamalar kamuoyunda indirim beklentisini canlandırdı. Vatandaşlar, Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında ne kadar indirim olacak? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olacak? şeklindeki sorular hız kazandı.

 İşte matrah düzenlemesi ve araba fiyatlarına dair bilinmesi gereken ayrıntılar…

Araç piyasasındaki önlenemez artış yüzünden 2 yılı aşkın bir süredir kamuoyunda ÖTV düzenlemesi beklentisi oluşmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde otomobilde ÖTV indirimi hakkında ortalıkta dolaşan söylentilere son noktayı koydu. Bakan Nebati, ÖTV indiriminin hükümetin gündeminde olmadığını ama matrah artırımı ile ilgili düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu. 2022 yılının ocak ayında binek otomobillerin motor silindir hacmi dikkate alınarak özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarının esas matrah eşiklerinde değişikliğe gidildi.

MATRAH ARTTIRIMI ARABA FİYATLARINI DÜŞÜRECEK Mİ? OTOMOBİL FİYATLARI NE KADAR DÜŞECEK?

Getirilmesi düşünülen matrah düzenlemesi ile ÖTV oranları sabit tutulacak sadece matrah genişletilip, bazı araçlardan daha az ÖTV alınacak. İndirim ile birlikte ÖTV'ye esas olan rakam düşeceği için otomobil fiyatları otomatik olarak düşecek. Matrah düzenlemesiyle yerli üretim otomobillerin fiyatının düşmesi bekleniyor.

MATRAH ARTTIRIMI ARABA FİYATLARINA ETKİSİ NE OLUR? MATRAH ARTTIRIMI İLE ARAÇLARIN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Matrahların artırılması ile birlikte yüzde 80'in altında vergi dilimlerine daha çok modelin girmesi sağlanmış olacak ve araç fiyatları bu şekilde aşağı çekilecek.

Kredi borcu olan emekli banka değiştirebilir mi?

Hisseli tapu satışı için ne gerekli?

Hisseli tapuda yer belli midir?