03 / 07 / 2024

Araba alırken ilk soru “Hasarlı mı” oluyor, ev alırken neden bu sorulmuyor?

Araba alırken ilk soru “Hasarlı mı” oluyor, ev alırken neden bu sorulmuyor?

Ev alırken nelere dikkat edilmeli konusu günlük hayatta çoğu zaman evin mutfak, banyo ve aksesuarları olarak algılanıyor. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan bir deprem ülkesi olduğumuzu hatırlarak, ev alırken sorulması gereken asıl konuları sıraladı.



Ev ve otomobil almak birçok kişi kişi hayatının en güzel deneyimlerinden biri. Araç alacak hemen herkes ekspertiz raporuyla hasarlı olup olmadığını kontrol ediyor. Ev alırken ise öncelikler değişiyor. Banyo, mutfak dolapları, ankastreler gibi gösterişli bölümler ön plana çıkıyor.

İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan, otomobil alırken gösterilen dikkatin ev alırken de gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Atakan Bakılan https://x.com/atakanbakilan X sosyal medyla hesabından yaptığı paylaşımda, ev alırken cevaplanması gereken önemli sorulara dikkat çekti. Atakan Bakılan paylaşımında şunları söyledi:

Cebimiz kıymetli ama canımız değil maalesef

Bir otomobil alırken ilk iş ekspertiz yaptırıyoruz, servis kayıtlarını araştırıyoruz. Aman masraf çıkarmasın, değeri düşmesin diye. Ama iş ev almaya geldiğinde aynı özeni göstermiyoruz. İlk baktıklarımız, konumu iyi mi ? Asansör var mı? Ara kat mı? Fiyatı iyi mi? … oluyor.

Araba alırken ilk soru “Hasarlı mı?” oluyor da neden ev alırken bu soru olmuyor

Bu yanlıştan vazgeçmeliyiz. Biz acı hatıralarla dolu bir deprem ülkesiyiz. Bir ev alırken ilk sormamız ve araştırmamız gereken konu yapının taşıyıcı sistem kalitesi olmalıdır.

Evde beğenmediğimiz her şeyi değiştirebiliriz, mutfak dolabı, kapı, seramik vs. fakat canımızı emanet ettiğimiz taşıyıcı sistemi değiştirme şansımız yok denecek kadar az. Bu yüzden ev alırken sormamız gereken ilk sorunun “Bina sağlam mı?” olması için bilinç yaratmalıyız.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

Nişantaşı Koru ve Yeni Levent'te 2024'ün ilk 3 ayında 816.3 milyon TL'lik satış! 

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Ankara ve bir ilde daha satılık 23 arsa! İki şehirde imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!


Geri Dön