Otomobil

Araba almak isteyenlere müjde! Düzenli ödeme talep edilmeden 220 bin lira veriliyor!

Araba almak isteyenlerin beklediği müjde geldi. Başlatılan kampanya kapsamında düzenli ödeme talep edilmeden 220 bin TL verilecek. 

Pek çok kişinin en büyük hayali yeni bir araba sahibi olabilmek fakat ekonomik sıkıntılar sebebiyle araç alabilmek artık imkansız bir duruma geldi. 

400 bin TL'ye dayandı

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kurunun geçtiğimiz seneden beri seyrettiği dalgalı grafik dünyaca ünlü markaların ülke pazarında hangi fiyatlar üzerinden satış yapacaklarını bilememesine sebep oldu. Gündemden düşmeyen dolar kuruyla beraber artan ve düşen fiyatlar vatandaşların da kafalarını karıştırdı. Araç almak isteyenlerin yakından takip ettiği sıfır kilometre araçlarda ne uygun fiyatlı olanın 400 bin liraya kadar gelmesi otomobil hayali kuranları da üzdü. Fakat bu sürece sessiz kalmayan bankalar vatandaşlar için yeni kampanyalar başlattı. 

Bu bankalardan bir tanesi de Vakıfbank. Peki Vakıfbank'ın taşıt kredisi kapsamında başlattığı kampanyanın detayları neler? Vakıfbank ne kadara kadar taşıt kredisi veriyor? İşte konu ile merak edilen detaylar...

48 aya varan vade


Habertekno'nun aktardığına göre, Türkiye’nin en köklü ve en güçlü kamu bankaları arasında yer alan Vakıfbank, 48 aya varan vadeler ve yüzde 1,59’dan başlayan faizlerle taşıt kredisi kullandırıyor. 

Kullanılacak kredi için tutarlar şu şekilde belirlendi:

400 bin  TL (dahil) ve altında olan taşıtlarda değerin azami %70’ine kadar,
400 bin 1 TL ile 800 bin TL (dahil) arasında olan taşıtlarda değerin azami yüzde 50’lik kısmına kadar,
800 bin 1 TL ile 1 milyon 200 bin TL (dahil) arasında olan taşıtlarda değerin azami yüzde 30’luk kısmına kadar,
1 milyon 200 bin 1 TL ile 2 milyon TL (dahil) arasında olan taşıtlarda değerin yüzde 20’lik kısmına kadar kredi alabiliyorsunuz.

Her ay ödeme yapmanız gerekmiyor

Vakıfbank tarafından sunulan taşıt kredisinde her ay düzenli şekilde ödeme yapmanız gerekmiyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, aldığınız kredileri;

Aylık eşit taksitli,
-3 ayda bir taksit ödemesi
-Son taksit balon ödemeli
-Değişken taksitli olarak geri ödemeli
-3 ay ödemesiz dönemli aylık eşit taksitli,

Kredi çekmek için hangi belgeler gerekli?
-Ruhsat fotokopisi,
-Araç üzerinde takyidat olmadığına ilişkin yazı veya trafikten çekme kaşesinin vurulmadığına dair belge 
-Nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi,
-Noter satış sözleşmesi,

Otomobil alacaklar dikkat! İkinci el piyasasında fiyatları düşüyor…