Ekonomi

Araba almak isteyenlere müjde! ÖTV kaldırılacak mı?

Araba almak isteyenler merakla “ÖTV Kaldırılacak mı?” sorusunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelinde araç almayı düşünen vatandaşlara müjdeli bir haber verdi.

İşte haberin ayrıntıları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Özel Tüketim Vergisi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren kararları açıkladı. ÖTV, araç alacak vatandaşlar için oldukça önemli bir konudur ve alınan bu kritik kararlar, pek çok kişi için heyecan uyandırdı.

ÖTV VERGİSİ KALDIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vergi muafiyeti ile ilgili bugün yapmış olduğu açıklamada, esnafların ticari araçlarından alınacak olan ÖTV'nin kaldırıldığını belirtti. Bu karar ile birlikte, esnafların ticaret hacimlerinin genişletilmesi ve işletme maliyetlerinin azaltılması amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi muafiyetinin alanının genişletilerek, evlerde imal edilen ürünlerin internet üzerinden satışını yapan esnafların da muafiyeti kapsamına alındığını dile getirdi. Muafiyet sınırı da 320 bin TL'den 700 bin TL'ye yükseltilip, esnafların daha fazla avantaj sağlamaları hedefleniyor.

Bu bilgilere ek olarak, basit usülde vergilendirilen esnafların kazançlarının gelir vergisinden ayrı tutulduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl basit usüle bağlı olma limitlerinin de tekrardan düzenlendiğini ve bu halde mevcut limitleri aşan esnafların şu anda da basit usülde vergilendirilmeye devam edebileceklerini ifade edildi.

ÖTV ÖDEME ZORUNLULUĞU BULUNMUYOR!

Büyükşehirlerde faaliyet gösteren 80 bin pazarcı esnafının kazançlarının da gelir vergisi istisnası uygulamasının içine alınacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ticari araç değişiminde de ÖTV muafiyeti getirildiğini dile getirdi. Şehir içi taksi, dolmuş ve aynı şekilde minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği ve kamyon ile ticari yük taşımacılığı yapmakta olan esnafların aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemelerine gerek kalmıyor.

MTV NEREDEN ÖDENİR?

MTV ödemeleri, e-Devlet sistemi üzerinden online olarak yapılabiliyor veya banka şubeleri ve PTT şubeleri gibi ödeme merkezlerine gidilerek da ödemeler gerçekleştirilebiliyor. Online ödemeler, hem zaman hem de işlem kolaylığı açısından tercih edilen bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ayrıca, MTV ödemeleri için birçok bankanın mobil uygulamaları da mevcut.