Kent Haberleri

Arabalı vapur ücretlerine zam: Yüzde 23 arttı

Arabalı vapur ücretlerine zam geldi. Otomobillerin geçiş ücreti yüzde 23 arttı. İşte yeni fiyat listesi... İşte yeni ücret tarifesi

O ilde arabalı vapur ücretlerine zam yapıldı, fiyatlar yüzde 23 arttı. İşte yeni ücret tarifesi...

İzmir’de arabalı vapur ücretlerine zam geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde alınan kararla birlikte, binek otomobillerin geçiş ücreti yüzde 23 yükseldi. İşte yeni ücret tarifesi...

Akaryakıt fiyatlarının artmasının ardından üst üste gelen zam haberleri vatandaşları tedirgin etmeye devam ederken son olarak İzmir'de arabalı vapur ücretleri yapılan zam gündeme geldi. 

AKARYAKIT FİYATLARININDAKİ ARTIŞIN ETKİSİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, akaryakıt fiyatlarındaki artışın etkilerini dengelemek amacıyla UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından oy birliğiyle alınan kararla, arabalı vapur ücretlerine zam yapma kararı aldı. Yeni ücret tarifesi 22 Temmuz Cumartesi günü (yarın) yürürlüğe girecek.

İŞTE YENİ TARİFE

Yapılan düzenlemeye göre, motosiklet biniş ücreti 20 TL'den 30 TL'ye, otomobil biniş ücreti 65 TL'den 80 TL'ye, minibüs-kamyonet-midibüs biniş ücreti 150 TL'den 185 TL'ye, otobüs-kamyon biniş ücreti 280 TL'den 400 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, TIR biniş ücreti de 520 TL'den 700 TL'ye çıkarıldı.

OTOMOBİL GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 23 ARTTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, akaryakıt fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, deniz ulaşım hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için alınan bu kararın zorunlu olduğunu belirtti. Hazırlanan yeni tarifedeki zam oranının ortalama yüzde 34 olduğu vurgulanırken, en çok biniş yapan binek otomobillerin geçiş ücretinin ise yüzde 23 artırıldığı bilgisi verildi.

Öte yandan, gemilere biniş yapan araçlarda bulunan yolcuların ücret ödemeyeceği açıklandı. Bu şekilde, daha fazla yolcu teşvik edilerek deniz ulaşımının tercih edilmesi hedefleniyor.

Bisikletli yolcular ise hala avantajlı bir tarife ile seyahat edebilecekler. Yapılan düzenleme sonucunda bisikletli yolcuların biniş ücreti yalnızca 5 kuruş olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı bu karar, akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalardan etkilenen deniz ulaşım hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Son dakika! Faiz kararını değerlendiren İslam Memiş gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı

Faiz artışı enflasyonu ne yönde etkiler? Uzman ekonomist faiz kararını değerlendirdi

Uzun yola çıkan herkesi ilgilendiriyor; Bolu Dağı Tüneli ile ilgili kritik karar