Ekonomi

Arabası olana kötü haber! EPGİS resmen açıkladı: Akaryakıt fiyatları...

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) yayımlamış olduğu verilere göre, 2021 yılında akaryakıt fiyatlarına toplamda 79 kez zam yapıldı.Sputniknews'de yer alan habere göre; artışların bir kısmı doğrudan pompa fiyatına yansırken, bir kısmı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamına alındı

EPGİS verilerine göre, 2021 yılı içerisinde benzin fiyatına 33, motorin fiyatına 28, LPG’ye ise 18 kez olmak üzere akaryakıta toplamda 79 zam geldi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; artışların bir kısmı doğrudan pompa fiyatına yansırken, bir kısmı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamına alındı. Buna rağmen benzin fiyatı bir yılda 10 lira 38 kuruş arttı. Dizel tarafında 2021'de 28 zam yapıldı. Bir yılda motorine toplamda 8 lira 78 kuruş zam yapıldı. Geçen yıl pompa fiyatına yansıyan 1 liranın üzerinde iki zam gören motorin, Aralık ayında sadece 2 liradan fazla artırıldı.

 

Geçen yıl LPG 18 kez arttı. LPG'nin fiyatı toplamda 5 lira 98 kuruş artarken, zamların çoğu pompa fiyatına yansıdı. Benzin ve motorinin aksine LPG'de en yüksek artış Aralık ayında değil, Kasım ayında görüldü.

Eşel Mobil adı verilen sistem ile akaryakıt fiyatlarındaki artışlar otomatik olarak ÖTV'den karşılandı ve akaryakıtın pompa fiyatı sabit tutuldu. Ancak geçen yılın sonlarına doğru artan fiyatlar nedeniyle sistemin gücü tükendi ve akaryakıt ürünlerinde ÖTV oranı sıfırlandı.

Akaryakıta zam yolda! Ne zaman yapılacak?

1.500 akaryakıt istasyonu kapanabilir!

Akaryakıta bir zam daha yolda! Rekor kırmaya hazırlanıyor!

Düğmeye basıldı! Akaryakıt ve otogaza 40 lira indirim!

Altın fiyatlarında Fed depremi!

Kripto paralara Fed engeli!

Fed sonrası dolar güçlendi!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?