Ekonomi

Arabası olanlar hemen e-devletten kontrol etsin! Ceza aldıysanız indirim için son 14 gün!

Sürücülere ceza konusunda acil bir uyarı geldi! Hemen e-Devlet'e bakıp araçlarının ceza durumlarını kontrol etmeleri gerekiyor. 15 gün içinde indirim sunulmuş olup sürücüler bundan yararlanabilecekler. T.C. kimlik numarasıyla hemen aracınızın ceza durumunu kontrol etmelisiniz…Yine de trafik cezaları, sürücüler için endişe yaratmaktadır

Teknolojik gelişmeler hızla sürdürülürken sektörler de bu gelişmelere ayak uydurarak yeni çözümler getirmektedir. Yine de trafik cezaları, sürücüler için endişe yaratmaktadır. Gelişmiş kamera sistemleri uygulamaya geçtiğinden bu yana sürücüler daha yakından takip ediliyor. Bu yakından takiplerin sonucunda 2023 yılında trafik cezaları hiç olmadığı kadar artmış durumda. Dolayısıyla araç sahiplerinin düzenli olarak ceza alıp almadıklarını kontrol etmeleri gerekiyor. Bu şüphe uyandıran durumu kontrol etmek oldukça kolay. İşte araç sahiplerinin kontrol etmesi gereken trafik cezaları ile ilgili tüm detaylar…

Trafik cezaları nereden öğrenilir?

Cezaların artması sürücülere uyarıcı bir nitelikte bir durum olarak ortaya çıkıyor. Araç sahiplerine yapılan uyarılarda trafik kurallarına önemle dikkat etmeleri vurgulanıyor. Eğer sürücüler trafik kurallarına sıkı sıkıya uymazsa 2023  yılında rekor cezalara neden olabilir. Bu cezaların hafifletilmesi için E-Devlet platformunun düzenli olarak kontrol edilmesi öneriliyor. Bu platform üzerinde erken ödeme indirimleri sunulduğu için cezaların daha hafif tutarlarda ödenmesi sağlanmaktadır.

2023 yılında trafik cezaları tutarları 

Ceza alan sürücüleri ilgilendiren diğer bir konu ise cezaların tutarlarıdır. Bazı kurallara uyulmadığında çeşitli cezalar belirli tutarlarda uygulanmaktadır. Emniyet kemeri takmamanın cezası 436 TL olarak belirlenirken emniyet şeridini ihlal etmek 4,064 TL'ye mal olmaktadır.  Diğer yandan hız sınırını  %10-30 oranında aşmak 951 TL iken hız sınırını  %30-50 oranında aşmak 1.979 TL ile sonuçlanmaktadır. Hız sınırını %50'den fazla aşmanın cezası 4.064 TL olurken kırmızı ışıkta geçmenin cezası 951 TL'dir.

Trafik cezaları belirtilen süre içinde ödenmezse yüzde 5 gecikme ceza payı uygulanmaktadır.  Ancak cezayı takip edenler erken indirimlerden yararlanabilirler. Erken kontrolde cezalar 15 gün içinde yüzde 25 indirimle ödenebilmektedir. Bu sayede daha uygun fiyatlarla trafik cezalarını ödemek mümkün hale gelmiştir.

İkinci el almak isteyenlere 400 bin TL'lik kredi Ziraat Bankası'ndan! Detaylar ve kampanya şartları bakın neymiş?

Fiat bu modeline 59 bin TL indirim yaptı! İşte kampanyanın detayları!

Bu marka otomobiller fiyatlarına zam yaptı! İşte o markaların modellerine yansıyan zam!