Kent Haberleri

Arabası olanlara kötü haber! Kasko fiyatları 3 kat arttı: 5 bin TL'lik kasko poliçesi 15 bin TL oldu! 

Yüksek döviz kuru, artan araç ve yedek parça fiyatları kasko fiyatlarında da artışa neden oldu. İşte milyonlarca araç sahibini ilgilendiren o son dakika gelişmesi... Yüksek döviz kuru, artan araç ve yedek parça fiyatları kasko fiyatlarında da artışa neden oldu

Milyonlarca araç sahibi kasko fiyatlarının ne kadar olduğunu merakla araştırıyor. Yüksek döviz kuru, artan araç ve yedek parça fiyatları kasko fiyatlarında da artışa neden oldu. 

Kara taşıtları sigortası ya da kısaca kasko; bir aracın kaza geçirmesi, yanması, çalınması ya da çalınmaya teşebbüs edilmesi sonucunda ortaya çıkabilecek zarar ve hasarları güvence altına alan bir sigorta çeşidi. 

Arabası olanlara kötü haber! Kasko fiyatları 3 kat arttı: 5 bin TL'lik kasko poliçesi 15 bin TL oldu! 

NTV'de yer alan habere göre; 2023 yılının ilk üç ayında hasar dosyası başına ortalama tazminat ödemesi kaskoda 15 bin Türk Lirası'na, zorunlu trafik sigortasında 11 bin Türk Lirası'na yükseldi. 

Sigorta Sektörü Yetkilisi Muhammed Karakum, konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve rakamları değerlendirdi. 

Sigorta Sektörü Yetkilisi Muhammed Karakum, 2023 yılının ilk üç ayında hasar ödeme tutarlarının oldukça arttığının altını çizdi ve bunun nedeninin parça maliyetlerindeki ve işçi ücretindeki yükselişler olduğunu belirtti. 

Geçen yıl ortalama 5 bin Türk Lirası'na yaptırılabilen bir kasko poliçesinin bu sene 15 bin Türk Lirası civarında olduğuna vurgu yapan Muhammed Karakum, yine geçtiğimiz sene  1.200 Türk Lirası'na yaptırılabilen trafik poliçesinin ise bu sene 3 bin Türk Lirası civarına yükseldiğini dile getirdi. 

Arabası olanlara kötü haber! Kasko fiyatları 3 kat arttı: 5 bin TL'lik kasko poliçesi 15 bin TL oldu! 

Bu gelişmelerin yanı sıra geçtiğimiz günlerde Posta gazetesi yazarı Bilal Emin Turan, kaskosu poliçesi ile ilgili yazısında önemli detayları paylaştı. 

Araç kazalarında bazen küçük hasarlar olabildiğini dile getiren Turan, bu durumda da küçük hasarların daha kolay ve ekstra ödeme gerçekleştirilmeden yaptırılabildiğini vurguladı. 

Turan, dosya açma işlemleri ile uğraşmadan yapmanın yolunun 'mini onarım' olduğuna dikkat çekti. 

Kasko poliçesi çerçevesinde genel olarak mini onarım hakkının yer aldığını, ancak sürücülerin bu konuyla ilgili çok fazla bilgisi olmadığını belirten Turan, mini onarım bedelinin genel olarak poliçeye eklendiğine, bazı durumlarda mini onarım için de belirli bir rakam talep edilebildiğine dikkat çekti. 

Mini onarım neleri kapsar? Hangi tamiratlar mini onarım kapsamında? 

-Boyasız olarak kaporta göçük düzeltme işlemi için en çok 5 santime kadar, Boya hasarlı göçük düzeltme işlemi için en fazla 10 santime kadar olan tamir bu kapsamda yer alıyor.

-Boya tamir işlemleri ise 20 santim kadar olan işlemler de bu şekilde yaptırılabiliyor. 

-Tampon sıyrıkları, anahtar çizikleri, trafikte veya park durumunda meydana gelen çizikler, kapı vurukları, 30 santim kaporta çiziklerde mini onarım kapsamında bulunuyor. 

-Deri, vinil, kumaş, plastik hasarları, yanık, yırtık ve çizikler iç döşeme tamiri de bu onarım kapsamında yer alıyor.

-10 santime kadar ön cam tamir ve 5 cm kadar olan Leke çıkarma ve Plastik tampon tamiri de (teknik olarak yapılabilir göçük, yırtık, kopuk ve eksik parçalar)  mini onarım kapsamında yaptırılabilen işlemlerden. 

İŞKUR resmen açıkladı! Sınavsız 125 personel alımı yapılacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Borsa günün ilk yarısında yükseldi!

İzmir için son dakika deprem uyarısı! Jeofizik Mühendisleri Odası açıkladı: Yaklaşık 6.5 büyüklüğünde...