27 / 09 / 2024

Arabulucu dosya sayısı 4 milyonu aştı! Mağdur ev sahipleri soruyor: Neden bu kadar haksızlık yaptınız?

Arabulucu dosya sayısı 4 milyonu aştı! Mağdur ev sahipleri soruyor: Neden bu kadar haksızlık yaptınız?

Mahkemeler ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları ile dolup taşarken, arabulucu dosya sayısı 4 milyonu geçti. Mağdur ev sahipleri, arabulucuğun, fırsatçı kiracılar için haraç isteme yöntemi olduğunu söylüyor. 




Yüzde 25 kira artışı ile milyonlarca ev sahibi kiracı arasında gerilim gittikçe arttı. Mahkemeye taşınan bu sorunlar, arabulcukla çözülmeye çalışılıyor. Fakat ev sahipleri bunun fırsatçı kiracılar için adeta haraç istemeye yöntemi olduğunu söylüyor. 

Mağdur ev sahibi Arın Yılmaz sosyal medya hesabından konuyu örnekle açıkladı. Kiracı evden çıkmak için 2024 Kasım'da 250 bin lirayı kabul etmeyip mayısta 1 milyon lira istediğini söyledi. Bunu kabul etmediğini söyleyen Yılmaz, 'bunu kabul etseydim arabulucuda  uzlaşsam, +1 olacaktı'' dedi ve arabulucuğun, fırsatçı kiracılar için 'para buluculuktur' yorumunu yaptı.

Mağdur ev sahibi Yılmaz, yetkililere seslenerek ev sahiplerine neden bu kadar haksızlık yapıldığını soruyor. İşte Arın Yılmaz'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Arınyılmaz @evsizmagdurella

Kiracı 2024 kasımda 250 bin lirayı kabul etmedi 550 istedi. Mayısta zam yaptı,1 milyon istedi. Kabul etseydim arabulucuda uzlaşsam +1 olacaktı, su an 6 milyon satış değeri olan evin  6 da 1 yani. arabulucu fırsatçı kiracı için para buluculuktur, haraç isteme yöntemidir!!!

Alıntı
Ev Sahipleri Adalet Arıyor @HakanKara6806

Mahkemeler kilit olmuş, başarı olarak görüyorlar. Ev sahiplerine neden bu kadar haksızlık yaptınız


 

Mağdur ev sahibi Adalet Bakanı Tunç’a seslendi: Kiracımın evden çıkması için daha kaç sene sokakta kalmam gerek?

Mağdur ev sahiplerinin ortak sorunu: Kiracı ile yapılan sözleşmede ev sahibi 'yok' hükmünde!

Geri Dön