Otomobil

Araç alacaklar dikkat! İkinci el araçlarda şeytanın bile aklına gelmeyecek tuzak! Bu haberi okumadan sakın araç almayın!

Araç piyasasında yeni tuzaklar gözler önüne serildi. Bayilerde sıfır araç bulunamazken sıfır araçlar, '1001' km tuzağı ile ikinci el olarak satılıyor. İşte detaylar... İkinci el ilan siteleri ise '1001' koduyla satılan sıfır araçlarla doldu taştı

Bayilerde artık sıfır araç bulmak neredeyse mümkün değil. İkinci el ilan siteleri ise '1001' koduyla satılan sıfır araçlarla doldu taştı. Aynı zamanda bu araçlar bayi fiyatlarının da üstüne satılıyor.

Araçlar bayi fiyatından 200 bin, 300 bin lira, hatta daha pahalı satılıyor. Fiyatları görenler şoke olurken konuyla ilişkin sektör temsilcisi "Bayilerin paylaşmış olduğu rakamlar, sembolik rakamlardan başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Peki, ikinci el araçlarda oynanan 1001 km tuzağın detayları ne? Konuyla ilgili bayi sahipleri söz konusu tuzak hakkında neler söylüyor? İşte detaylar...

 

İKİNCİ EL ARAÇLAR YÜZDE 6 ORANINDA ZAMLANDI

Araç piyasasında sıfır araç, ikinci el araçtan daha ucuza satılıyor. Fiyatların hızına artık neredeyse kimse yetişemiyor. Sıfır ve ikinci el araç piyasası yeniden hareketlendi. İnsanlar bayilerden alacak sıfır araç bulamazken ikinci el piyasasında ise fiyatlar ocak ayından beri yüzde 6 oranında zamlandı. Üstelik ikinci ellerin fiyatı sıfır araçları geçti. Bayiler yurt dışından araç gelmediğini söylüyor, sıfır araç almak isteyenler eli boş dönüyor.

'1001' KM OYUNU

Aynı aracı ikinci el internet sitelerinde bayi fiyatı üstünde görenler şoke oluyor. 2023 yılıyla birlikte ilan sitelerine konulan sıfır km araçların sayısında da yükseliş var. Km bilgisi olarak bu araçlara '1001' km yazılıyor. Bu araçlar piyasa fiyatının 200 bin, 300 bin lira üzerine satılıyor. Hatta çok yüksek fiyatlara satılan araçlar bile var.

"SONUCU BİLEMİYORUZ"

Konuyla ilgili bayi sahibi "Biz bile şaşırıyoruz. 'Böyle bir şey nasıl olur?' diyoruz. Sonucu bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ARTIK SEMBOLİK RAKAMLARDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Bir sektör temsilci ise "Meşhur ilan sayfalarına bu araçları paylaşıyorlar. 200 bin, 300 bin lira fazlasına satıyorlar. Artık bayilerin paylaşmış olduğu bu rakamlar, sembolik rakamlardan başka bir şey değil" dedi.

Sıfır araçlardan sonra şimdi de ikinci ellerde zam şoku! Artık ikinci el araç almak isteyenler servet ödeyecek!

İkinci elde en çok hangi araç satıldı, fiyatlar en fazla hangi ayda ne kadar arttı? Peş peşe açıklandı!