Otomobil

Araç alacaklar dikkat! Motorlu taşıt satışında yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı konuya el attı!

Konut satışında, tapu işlemlerinde geçerli olan sistem artık motorlu taşıtlar için de uygulanmaya başlanacak. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Devir işlemleri e-Devlet’e taşınıyor.Kararı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç duyurdu

Motorlu taşıt satışlarında yeni hazırlık başladı. Kararı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç duyurdu. Koç, tapu işlemlerinde geçerli olan e-Devlet üzerinden satış işleminin motorlu taşıtlar için de geçerli olabileceğini aktardı.

Bu yönde çalışmaların başladığını aktaran Koç, tarih de Verdi.

İşte motorlu taşıtlar için satış işlemini kolaylaştıracak uygulamanın detayları ve tarihi...

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu hizmetiyle oluşturulan altyapının motorlu taşıtlar için de kullanılarak vatandaşa yeni kolaylıklar sağlanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.  Koç açıklamasında "Bu müjdeyi de vermek istiyorum. Sadece evlerle sınırlı kalmayacağız, inşallah motorlu taşıtlarda da satış işlemini e-Devlet Kapısı'na taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


 

MOTORLU TAŞIT SATIŞINDA DA GEÇERLİ OLACAK

Ali Taha Koç, açıklamayı Borsa İstanbul'da düzenlenen Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu töreninde yaptı. Takasbank ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında 7 yıl önce imzalanan protokolü ile Tapu Takas Sistemi'nin hayata geçirildiğini hatırlatan Koç, bu hizmetin motorlu taşıtların satışı için de geçerli olacağını belirtti.

Süreç şöyle işliyor:

e-Devlet Kapısı'na entegresi sağlanan system ile tapu müdürlüklerinde alım-satım işlemleri tamamlanana kadar alıcı tarafından gönderilen alış bedeli Takasbank'taki bloke hesapta tutuluyor. İşlemin gerçekleştiği bilgisi tapudan alınınca bekletilen bedel satıcının hesabına aktarılıyor.

DÜŞÜK MALİYETLİ VE HIZLI

Bu işlemin daha düşük maliyetli ve hızlı olduğunu vurgulayan Koç, şu açıklamayı yaptı:

"İşlemler çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor ve taraflar güvenli şekilde SMS'lerle bilgilendiriliyor. Böylece güven problemi, nakit taşıma problemi, dolandırıcılık, paranın sahte çıkması gibi riskler ortadan kaldırılıyor. Takasbank güvencesiyle e-Devlet'in entegre edilmesi sayesinde daha düşük maliyetli, hızlı ve güvenli bir transfer kolaylığı sağlanmış oluyor. Bu hizmet için hazırlanan altyapıyı motorlu taşıtlar için de kullanarak vatandaşımlarımıza yeni kolaylıklar sağlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Sadece evlerle sınırlı kalmayacağız, inşallah motorlu taşıtlarda için de bu hizmeti e-Devlet Kapısı'na taşımak istiyoruz. Hiç şüphem yok ki bu hizmet de kısa zaman içerisinde vatandaşlarımızın teveccühüne mazhar olacaktır.”