29 / 06 / 2024

Araç alırken bir araba parası devlete vergi ödeniyordu, şimdi ev alırken de aynısı olacak!

Araç alırken bir araba parası devlete vergi ödeniyordu, şimdi ev alırken de aynısı olacak!

Hükümet artan kiraları engellemek amacıyla birden fazla evi olanlara yüksek vergiler getirmeyi planlıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur edilen ev sahipleri yeni vergilere de de tepki gösterdi. İşte o paylaşımlar.



Artan kiralar ve konut fiyatlarındaki yükselişi yavaşlatmak amacıyla hükümet yeni uygulamaları gündeme getiriyor. Bunlardan biri de birden fazla evi olanlara getirilecek yüksek vergiler ile alım satım vergilerinin artırılması.

Enflasyon iki yılda yüzde yüzleri aşarken, bu süreçte uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle rayicin çok altında kira almak zorunda olan ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Ev sahipleri bu durumla ilgili kendilerine muhatap bulamazken hükümetin gündeme getirdiği yeni vergi planlamaları birden fazla evi olan evi olanları isyan ettirdi..

Yeni vergilere isyan eden kiracı mağduru ev sahibi Hakan Kara https://x.com/HakanKara6806 X sosyal medya üzerinden yaptığı iki paylaşımda, “Sıfır araç alırken bir araba parası devlete vergi ödüyorduk, şimdi ev alır satarken bir ev devlete vergi ödeyeceğiz” Arkadaşlar iktidarı, muhalefeti, bedavacı kiracısı bir olmuş evlerimize çöktüler iki yıldır buda yetmedi halen evlerimizin tapusunu alma derdindeler, vergilerle ezmek istiyorlar bizi, bizim bizden başka dostumuz yok, birlik olalım birlikte hareket edelim” dedi.  Hakan Kara’ya destek mesajları geldi.

İŞTE O PAYLAŞIM

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

5 emekliden 1'i kirada oturuyor: 2010'da 11,4 gram altın alınan emekli maaşıyla şimdi 4,4 gram altın alınabiliyor!

1 Temmuz'dan sonra kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? Kiracılar hemen bakın! 

 

 


Geri Dön