29 / 04 / 2024

Araç fiyatlarındaki düşüş kasko poliçe fiyatlarını da düşürdü...

Araç fiyatlarındaki düşüş kasko poliçe fiyatlarını da düşürdü...

Sıfır ve ikinci el araç rakamlarında yaşanan azalma, kasım ayı sonu itibarı ile poliçe primlerinde de yüzde 7'lik düşüşü de beraberinde getirdiği kaydedildi. İşte haberin detayları...



Türkiye otomotiv sektöründe son günlerde yaşanan sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında gözle görülür bir düşüş olurken fiyatlardaki gerileme de, kasko ve sigorta sektöründe önemli değişikliklerin olmasına sebep oldu.

Bu durumda, özellikle ikinci el fiyatları ile ilgili düzenlemelerin yanı sıra banka kredi faizlerindeki yükseliş, araç alım-satım işlemlerindeki azalma ve araç bedellerinde azalma, kasko ve sigorta primlerindeki düşüşü doğrudan etkilediği görüldü. Araç sahipleri için maliyet avantajları sunarken, sigorta firmalarını da politika fiyatlarını revize etmeleri için yönlendirmiş durumda.

AVANTAJLI SEÇENEKLER SUNULUYOR

Türkiye Sigorta Birliği’ne (TSB) göre, eylül ayı itibarı ile , otomobil kullanım tarzına bağlı ortalama kasko poliçe primleri sene içerisinde zirve noktalarını gördü. Fakat, kasım ayının sonuna gelindiğinde, araba fiyatlarında yaşanan düşüşün etkisiyle, poliçe primlerinde yüzde 7'lik bir gerileme yaşandı. Araç fiyatlarındaki düşüş, sigorta firmalarının  tazminat maliyetlerini azaltmalarına ve dolayısıyla primlerde indirim yapmalarına olanak tanıdı.

 Araç fiyatlarındaki düşüş kasko poliçe fiyatlarını da düşürdü...

DÜŞÜŞÜN NEDENİ DÖVİZ KURU OLDU

TSB'den yapılan açıklama ve paylaşılan bilgilere göre, son zamanda kasko ve sigorta ücretlerinde yaşanan düşüşün temel nedenlerinden biri de döviz kurlarındaki istikrarlı seyir oldu. Uzun süre boyunca sabit kalan döviz kurları, sigorta şirketlerinin maliyetlerini etkileyen döviz dalgalanmalarının olmamasına ve bu nedenle primlerin daha istikrarlı bir şekilde belirlenmesine olanak tanıdı. Ayrıca ikinci el araç bedellerinin orijinal araç rakamlarını  aşamaması ve ikinci el satışlarındaki kilometre sınırlamaları ile araç kredilerindeki daralma ve özellikle ikinci el araç bedellerindeki düşüş de bu eğilimi destekleyen bir faktör olduğu kaydedildi.

İSTANBUL KASKO SİGORTALILIK ORANI EN YÜKSEL İL 

Öte yandan, otomobil fiyatlarındaki gerileme, sigorta şirketlerinin tazminat ödemelerini daha sürdürülebilir bir seviyede tutmalarına ve dolayısıyla primleri düşürmelerine de katkı sağladı. TSB verilerine göre, kasko sigortalılık oranı en yüksek il İstanbul olurken, onu  Ankara  ve Kocaeli izliyor.

Araç sahipleri elini çabuk tutsun kasko fiyatları düştü...

Elektrikli aracı olanlar daha avantajlı: Daha az kasko ve sigorta tutarı ödüyorlar

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Kasko fiyatları üçe katlandı! Şirketler bazı modellere kasko yapmıyor! Aracı olanlar mutlaka okusun!


Geri Dön