Kent Haberleri

Araç muayene ücretini geciktirenler hemen baksın! 4 bin 634 TL'lik ceza 673 TL'ye düşüyor! Bu fırsatı kaçırmayın! 

Yapılandırma yasasında 25 milyon araç sahibinin de cebine nefes aldıracak düzenlemeler yer alıyor. Araç muayene ücretinde indirim fırsatı sunuluyor.  Bu işlem, can güvenliği amacıyla devlet tarafından zorunlu sayılıyor

Trafikteki araçların teknik şartlara uyup uymadığının belirlenebilmesi için belirli aralıklarla yapılan işleme ‘araç muayenesi’ ismi veriliyor. Bu işlem, can güvenliği amacıyla devlet tarafından zorunlu sayılıyor. 

Periyodik muayenede tüm Türkiye genelindeki tek yetkili kuruluş ise Tüvtürk olarak biliniyor. Araç eğer hususi ve ‘sıfır’ ise 3 sene sonra, daha eskiyse 2 senede bir muayene edilmesi gerekiyor. Ticari araçlarda ise her sene muayene şartı bulunuyor. 

Süresinde muayenesi yapıtırılmamış olan araçlardan ise muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin yüzde 5’i kadar gecikme ücreti alınıyor. 

Araç muayene ücretini geciktirenler hemen baksın! 4 bin 634 TL'lik ceza 673 TL'ye düşüyor! Bu fırsatı kaçırmayın! 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; aracın muayene tarihi, daha önce muayeneye geldiği tarih üzerinden hesaplanıyor ve bu şekilde ruhsata işleniyor. 

Otomobilin ruhsatında yazan ‘Tescil Tarihi’ bölümünden muayene geçerlilik süresi öğrenilebiliyor. Muayene tarihi gelmeden 1 ay önce internet sitesi aracılığıyla, en az 9 gün önce de telefonla arayarak araç muayenesi için randevu alınabiliyor. 

Randevu, Tüvtürk’ün resmi internet sitesi ‘tuvturk.com.tr’ adresinden, ‘0850 222 8888’ numaralı çağrı merkezinden ve e-Devlet aracılığıyla da oluşturulabiliyor. 

Ödemeler nakit ya da kredi kartıyla gerçekleştirilirken, taksit imkanı bulunmuyor. 

ARACA GÖRE 2023 FİYATLARI

Traktör (Römorklu, Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet 575,84 Türk Lirası

Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork 1.130,44 Türk Lirası

Otobüs, Kamyon, Çekici ve Tanker 1.528,10 Türk Lirası

Araç muayene ücretini geciktirenler hemen baksın! 4 bin 634 TL'lik ceza 673 TL'ye düşüyor! Bu fırsatı kaçırmayın! 

Araç muayene sürelerini çeşitli sebeplerle belirtilen süreler içinde yaptırmayanlara uygulanan cezalar her ay yükseliyor. Fakat ergi ve prim borç faizine af getiren 7440 sayılı yapılandırma yasası, araç muayene cezasında önemli indirim fırsatları sunuyor. 

Buna göre, her ay yüzde 5 üzerine koyarak katlanan araç muayene cezaları için bir fırsat ortaya çıktı. Böylece gecikme cezaları silinecek. Bunun yerine aylık yüzde 0.75’i aşmayan enflasyon farkı eklenecek ve bu şekilde hesaplama yapılacak. 

Yapılandırma imkanından faydalanmak isteyenlerin, 30 Eylül 2023 tarihine (bu tarih dahil) kadar araç muayenelerini yaptırması gerekiyor. 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar kontrol edin! Başvuran 3 bin 38 TL alıyor! SED yardımına yeni zam geldi mi?

Opel Combo Life'a bu ay 13 bin TL zam geldi! İşte 0 faizli Combo Life 26 Mart 2023 fiyat listesi!

Vestel'den solo fırın alanlara 500 TL'lik A101 hediye çeki fırsatı! 26 Mart 2023 fiyat listesi