29 / 04 / 2024

Araç sahipleri aman dikkat! Denetimler başladı! Bunu yapmayanlara 4 bin 69 TL ceza kesilecek!

Araç sahipleri aman dikkat! Denetimler başladı! Bunu yapmayanlara 4 bin 69 TL ceza kesilecek!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ticari araçlara yönelik kış lastiği denetimleri başlatıldı. Buna göre kış lastiği taktırmayanların cezası 2 bin 568 lira iken, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 4 bin 69 TL olacak.



Kış mevsiminin gelmesi ile araçların kış lastiklerine yönelik denetimler İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından başladı. Kış lastiği taktırmayan işletmelere 2023 yılı için 2 bin 568 lira ceza uygulanırken, yeniden değerleme oranıyla 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 4 bin 69 TL olarak güncellenecek. 

KIŞ LASTİĞİ TAKTIRMADA BUGÜN SON GÜN!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Valiliği tarafından ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluk tarihinin 25 Kasım olarak açıklanmasının ardından il jandarma ekipleri Kuzey Marmara Otoyolu Fenertepe gişelerinde denetimlere başladı.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bazı otobüsler durdurularak otobüslerde kış lastiği olup olmadığı ve kış lastiklerinin uygunluğu tek tek kontrol edilerek otobüs şoförlerine kış lastiğinin önemi hakkında bilgi verildi.

1 OCAK TARİHİNDEN İTİBAREN 4 BİN 69 TL OLACAK!

Zorunlu olmasına rağmen  araçlarına kış lastiği taktırmayan işletmelere 2023 yılı için 2 bin 568 TL ceza uygulanırken, Kış lastiği taktırmama cezası, yeniden değerleme oranı ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 4 bin 69 TL'ye yükselecek. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler çerçevesinde, 1 Aralık-1 Nisan döneminde 2023, tüm ticari araçlar için geçerli kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunmakta. 

Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmamasına karşın kış lastiğinin kullanılması tavsiye ediliyor. 

KIŞ LASTİKLERİNİN ÖNEMİ!

Lastik markası Petlas'ında bünyesinde olduğu; AKO Grup Pazarlama Müdürü Esra Ertuğrul Boran, kış mevsiminin gelmesiyle yol ve sürüş güvenliğine daha da fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini söyleyerek, sürüş güvenliğinin, aracın yere temas ettiği nokta olan lastiklerden başladığını belirtti.  Doğru mevsimde doğru lastik kullanımının da araç güvenliğini sağlayan temel unsurlardan olduğunu söyleyen Boran bu konuda sürücüleri uyararak, yaz ve bahar aylarında kullanılan standart yaz lastiklerinin performansı ağır kış şartlarında yeterli olmayacağını söyledi. 

Araç sahipleri dikkat! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor, son tarih 1 Aralık...

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Geri Dön