12 / 09 / 2024

Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren zorunlu olacak olan uygulama ne olacak?

Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren zorunlu olacak olan uygulama ne olacak?

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi zorunlu hale geleceği kaydedildi. Buna göre, merak ile beklenen fiyat listesi de belirlendi. 1 Ocak’tan itibaren zorunlu olacak. Ödemeler nereden ve nasıl yapılacak?



Araç sahiplerini ilgilendiren bir değişiklik duyuruldu. Yeni değişikliğin 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe gireceği de kaydedildi.

Günboyu’nun haberine göre, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), tüm ticari araçlar için zorunlu hale getirilecek ve sistemin uygulanması ile beraber akaryakıt tüketimi dijital olarak izleneceği ifade edildi. Sistem, yaklaşık 8 milyon aracın 713 milyar liralık akaryakıt tüketimini takip ederek, usulsüz fiş düzenlemelerinin önüne geçmeyi ve vergi kayıplarını engellemeyi amaçlıyor.

SİSTEM VE UYGULAMA DETAYLARI

UTTS, elle plaka girişi yapılmasını imkansız hale getirerek, akaryakıt tüketiminin dijital ortamda izlenmesini sağlayacak. Bu sistem, ticari araçlarda zorunlu olarak uygulanacakken, bireysel araç sahipleri için katılım gönüllülük esasına dayanacağı belirtildi. 

 Araç sahipleri dikkat! 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren zorunlu olacak olan uygulama ne olacak?

FİYAT DETAYLARI AÇIKLANDI

Sistemin uygulanmaya başlamasıyla beraber, en çok merak edilen konulardan biri de fiyatlandırma oldu. Taşıt Tanıma Birimi (TTB) için belirlenen birim fiyatı, 1 adet için 1.810 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. Bu bedel, taşıt sahiplerinin yetkili firmalara yaptıracağı montaj hizmetini de kapsıyor.

ÖDEMELER VE İŞLEMLER

Montaj hizmeti bedeli ve diğer ödemeler, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi olan www.utts.gov.tr üzerinden belirtilen banka hesabına yapılabilecek. 2024 yılı için belirlenen bu birim fiyatlar, 2025 ve sonrasındaki yıllarda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranına göre artırılacak. Yeni fiyatlar her yılın başında güncellenecek ve uygulamaya konulacağı belirtildi.

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortası ve kaskoda indirim için son tarih...

3 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Benzin ve motorin fiyatına indirim! 

Araç sahipleri dikkat! Artık hangi belge zorunlu olacak!

Araç sahipleri dikkat! Son şans 31 Ağustos’ta yürürlüğe giriyor...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön