Ekonomi

Araç sahipleri dikkat! Benzine indirim, LPG'ye zam geliyor

Akaryakıt fiyatlarında son dakika gelişmesi. Brent petrolün düşmesiyle benzine indirim haberi geldi. Küresel piyasadaki doğal gaz fiyatlarının artmasıyla da LPG otogaza zam gelecek.Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda yaklaşık yüzde 6

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına yansıyor. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda yaklaşık yüzde 6.67 değer kaybederek 99 dolara düştü. Araç sahiplerinin merakla beklediği haber de geldi.

14 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1 lira 52 kuruşluk indirim beklenmekte. Motorin grubunda ise fiyat değişikliği olmayacak.

İndirim öncesi benzin fiyatları ise Ankara'da 25.32 lira, İstanbul'da 25.21 lira, İzmir'de ise 25.33 lira.

LPG'YE ZAM
Gelen son dakika bilgisine göre LPG'ye de 14 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere 27 kuruş zam yansıyacak.

EPGİS FİYAT PAYLAŞIMI YAPMIYOR
Akaryakıttaki fiyat değişimlerini resmi olarak duyuran EPGİS, EPDK'nın suç duyurusunda bulunması nedeniyle sosyal medya hesabından zam ve indirim duyurularını geçici olarak bitirdi. Bu nedenle güncel fiyat değişimini açıklayan bir kurum yok.

 

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki farklılıklar göz önüne alınarak rafineriler tarafından hesaplanmakta. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilmekte.