29 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV ödemesi için GİB mesaj göndermeye başladı...

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV ödemesi için GİB mesaj göndermeye başladı...

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan uyarı kapsamında göre ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödeme süresi bugün itibari ile doluyor. Buna göre, GİB araç sahiplerini SMS atarak uyarmaya başladı. İşte haberin detayları...



Gelir İdaresi Başkanlığı araç sahiplerini SMS atarak uyarmaya başladı. Ek MTV ikinci taksit ödemesini yapmayanlar hem araçlarını satamayacak hem de aylık yüzde 3.5 gecikme faizi ödeyecek.

Kahramanmaraş depremleri nedeni ile  oluşan finansman ihtiyacı kapsamında dolayısı ile ek MTV düzenlemesine gidilmişti. Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül 2023'de sona ermiş, bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edildiği açıklanmıştı. Açıklanan veriler kapsamında ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşmişti.

İKİNCİ TAKSİT SÜRESİ DOLUYOR

Ekonomim.com'da yer alan habere göre; ikinci taksitin ödeme süresi ise 30 Kasım 2023 yani bugün sona eriyor. Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyeceği belirtildi.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı'na ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek. Ayrıca, Taşıtların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. 

Ek MTV ödenmediği zaman araç muayeneleri yapılmayacağı gibi araçların hemen trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısı ile tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek. 2023 yılı Emlak Vergisi ikinci taksit ödemesi de bugün sona ereceği belirtildi.

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV ödemesi için GİB mesaj göndermeye başladı...

GİB ARAÇ SAHİPLERİNE MESAJ ATIYOR

Gelir İdaresi Başkanlığı araç sahiplerine SMS göndererek uyarı yapmaya da başladı. GİB mesajı şöyle: "Değerli mükellefimiz, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi 1. taksitini ödemediğiniz anlaşılmıştır. Ek MTV 1. taksitini en kısa sürede, 2. taksitini ise 30 Kasım 2023 tarihine kadar ödemeniz gerekmektedir. Vergi borcunuzu; Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil Uygulaması ile anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya vergi dairesinden hızlı ve kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Yoğunluktan etkilenmemek için ödemenizi son güne bırakmamanızı öneririz. Verginizi ödediyseniz bu mesajı lütfen dikkate almayınız." mesaj gönderiliyor.

Trafik cezalarında oranlar değişti! Sürücüler çok dikkat etmeli...

AYM açıkladı! Ek MTV' nin ikinci taksiti kasım sonuna kadar ödenecek...

 

Emlak vergisi ödemesinde süre daralıyor! Ödenmezse ceza katlanacak! Son gün 30 Kasım!

Arabası olanlara kötü haber! Trafik cezaları, MTV ve ehliyet ücretlerinde gecikme zammı arttı!


Geri Dön