Ekonomi

Araç sahipleri dikkat! Motorinden sonra bir indirim de benzine

Son günlerde akaryakıt fiyatlarında geri çekilme yaşanıyor. Dün motorine gelen 92 kuruşluk indirimin ardından bir indirim de benzine geldi. İşte tüm detaylar...Ukrayna - Rusya krizi ve döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle bir dönem 30 TL'ye kadar çıkan akaryakıt fiyatlarında düşüş devam ediyor

Benzin ve motorin fiyatlarıyla ilgili son dakika haberleri geliyor. Ukrayna - Rusya krizi ve döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle bir dönem 30 TL'ye kadar çıkan akaryakıt fiyatlarında düşüş devam ediyor. Bu sabah motorin fiyatlarına gelen 92 kuruşluk indirim sonrası otomobil sahiplerinin gözü benzin fiyatlarında çevrildi! Beklenen indirim geliyor. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

İndirimlerde son günlerde petrol fiyatlarında kaydedilen düşüş etkili olurken, döviz kurlarındaki artışlar akaryakıtta potansiyel indirimleri sınırlıyor.

Motorinin ardından benzin fiyatlarına da indirim gelmekte. İstanbul'da benzinin litre fiyatı 22.72 TL'den satılıyor. Motorinin litre fiyatı ise son indirimden sonra 24.48 TL'ye indi. Otomobil sahiplerinin beklediği haber ajanslara düştü.

MOTORİNDEN SONRA BENZİNE DE İNDİRİM GELİYOR!
Güncel olarak İstanbul'un Avrupa yakasında benzin fiyatları 22.72 TL'den satışa sunulmakta. Motorin fiyatları ise 24.48 TL'den satılmakta. Gelen bilgilere göre yarın yani 27 Temmuz Çarşamba sabahı benzin fiyatlarına da indirim yapılacak.

LİTRE FİYATI 22.24 TL OLACAK
Buna göre 27 Temmuz Çarşamba günü benzin fiyatlarına 48 kuruş indirim gelmesi beklenmekte.

Bu geceki indirimle birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 22,24 TL’ye, Ankara’da ve İzmir’de 22,36 TL’ye düşecek.

Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 24,48 TL, Ankara’da 24,59 TL, İzmir’de 24,61 TL seviyesinde.

Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık göstermekte.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmakta. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle firmalar ve kentlere göre ufak değişiklikler gösterebilmekte.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI
EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını duyurmuştu. O günden sonra akaryakıt zamlarını duyuran herhangi bir kurum kalmadı.