Kent Haberleri

Araç sahipleri dikkat! O ödeme yapılacak! Bu parayı hemen alabileceksiniz!

Kahramanmaraş’taki depremler sonrası on binlerce bina yıkılırken, enkazın altında kalan çok sayıda araç da zarar gördü. Hurdaya dönen yaklaşık 2 bin araç, belediyeye ait asfalt işleme tesislerinin bulunduğu alana geldi ve burada hasar tespiti yapılacak. Bulunamayan araçlar içinse ‘hırsızlık teminatı7 ve 7

Kahramanmaraş merkezli 10 kenti etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki büyük depremde çok sayıda araç, yıkılan binaların enkazı altında kaldı. Cadde ve sokak aralarında hurdaya dönen taşıtlar, vinçlerle kamyonlara yüklenerek Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Metesa mevkisinde bulunan belediyeye ait asfalt işleme tesisine getirildi. Alana şu ana kadar yaklaşık 2 bin araç getirildiği, enkaz kaldırma çalışmalarından sonra bu sayının daha da artacağı belirtildi.

Afetzedeler, Trafik Tescil Müdürlüğü'nden belge alarak hasar gören araçlarını ya da içindeki özel eşyalarını teslim alabilecek.

Peki, araç sahipleri kaskodan araç tutarlarını alabilecekler mi? İşte yanıtı…

SEDDK’DEN TRAFİK SİGORTASI POLİÇESİ KARARI

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) iki büyük depremden etkilenen bölgelerde trafik sigortası gecikmelerinde ek prim uygulanmamasına ilişkin sektör duyurusu yaptı. Bu kapsamda 72 saat boyunca bölgede sadece mevcut poliçelerin yenileneceği belirtildi.

Yeni poliçelerin yapımının durdurulduğu vurgulanan açıklamada, “06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen dep­remden etkilenen Adana, Adıyaman, Bingöl, Di­yarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahraman­maraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa kentlerinde; 14 Temmuz 2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmi Ga­zete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araç­lar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Ta­rife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeli­ğin 7’inci maddesi gereğinde karayolları motorlu taşıtlar zorunlu mali sorumluluk (zorunlu tra­fik) sigortası poliçelerinin zamanında yenilen­emesi nedeniyle yapılan ilave prim (sürprim) uygulamasının 01 Mart 2023 tarihine kadar kaldı­rılmasına karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

KASKOSU OLAN DAHA RAHAT

Sigorta şirketlerinin depremde hasarı karşılaması için kasko yaptırmış olmak şart olduğu biliniyor. Aynı zamanda, o kaskodan da deprem poliçesinin çıkartılmamış olması gerekiyor. Uzmanlar taşıtında kaskosu olanların ödemelerini çok rahatlıkla alabileceklerini vurguluyor.

BULUNAMAYAN ARAÇLAR İÇİN HIRSIZLIK TEMİNATI

Sektör temsilcilerin taşıtların plakaları olmasa bile sahibinin bulunabildiğinin altını çiziyor. Bu çerçevede araçları ortada olmasa bile kişiler ‘hırsızlık teminatı’ adı altında ödemelerini alabiliyorlar.

Aile Bakanlığı’ndan önemli duyuru! Bir yeni destek ödemesi daha geldi! Bu parayı mutlaka alın!

İŞKUR sürpriz bir kararla herkese destek ödemesi yapacak! Bu parayı mutlaka alın!

Altının çakılacağını bilmişti! Ünlü ekonomistten altına ilişkin kıyamet senaryosu!