Otomobil

Araç sahipleri dikkat: Paralarınızı geri alabilirsiniz...

Alınan karara göre AVM otoparklarının ilk 3 saati ücretsiz olması gerekiyor. Fakat İstanbul'da bazı AVM'lerin bu kurala uymadığı ortaya çıktı. İlk 3 saate ücret ödeyen sürücülerin ise paralarını geri alabilecekleri açıklandı. İşte detaylar... Alınan karara göre AVM otoparklarının ilk 3 saati ücretsiz olması gerekiyor

İstanbul'da bazı alışveriş merkezlerinin yasal olmamasına rağmen otoparka bırakılan araçların sürücülerinden para talep ettikleri ortaya çıktı. Alınan karara göre AVM otoparklarının ilk 3 saati ücretsiz olması gerekiyor. Ama bazı AVM'lerin bu karara uymadıkları öğrenildi. AVM'ler adeta kendisine haksız yoldan gelir kapısı oluştururken sürücülerin ödedikleri bu ücretleri geri alabilecekleri belirtildi. İşte detaylar...

Alışveriş merkezi otoparklarının ilk 3 saati ücretsiz olması zorunlu tutuluyor. Fakat bazı AVM otoparklarının bu kurala uymayarak park edenlerden ücret aldıkları ortaya çıktı. Hal böyle olunca da AVM yönetimleri cezai yaptırımlarla karşı karşıya geldi. Yapılan incelemeler sonunda aracını otoparka bırakan sürücülerden ücret talep edenlere cezai işlem uygulanmaya başlandı. Hatta bazı AVM otoparklarının girişlerine fiyat listesi bile asıldığı görüldü. 

1-2 SAAT 35, 2-3 SAAT 65 TÜRK LİRASI

Bazı alışveriş merkezlerinin otoparklarında ilk 3 saat ücretsiz olması gerekirken süreye bakılmadan sürücüden ücret isteniyor. Bir alışveriş merkezinde 1 - 2 saat için 35 Türk Lirası, 2 - 3 saat için 65 Türk Lirası ücret alınıyor. Hatta bir sürücü yarım saat kalmasına rağmen 25 Türk Lirası ödediğini açıkladı. Yasal olmamasına rağmen bazı alışveriş merkezleri tarafından uygulanan sistemin, bir cezai yaptırımı var fakat şikayet gelir tespit edilebilirse ceza uygulanabiliyor.

ÖDEME YAPANLAR PARALARINI GERİ ALABİLİYOR!

ATV Haber'in haberine göre; sürücülerin ödedikleri paraları alabilmek için CİMER veya Alo 173'e şikayette bulunmaları ya da tüketici hakem heyetine başvurmaları gerekiyor. İlk 3 saate ücret ödediklerini ispat eden sürücüler ödedikleri paraları geri alabiliyor. Ödeme alan alışveriş merkezlerine de cezai işlem uygulanıyor.

Alışveriş merkezlerinde otoparkların ilk 3 saat ücretsiz olması gerektiğini çoğu sürücü bilmiyor. Bu sebepten dolayı da talep edilen ücretleri sorgusuz ödüyor. Oysa sürücülerin ücret talep edilmesine rağmen itiraz etme hakkı bulunuyor.